“iCotton” šogad cer uz apgrozījuma pieaugumu par 10%

03.11.2022 06:23:00

Higiēnas preču ražotājs SIA “iCotton” šobrīd ir viens no lielākajiem kokvilnas produktu un personīgās higiēnas produktu ražotājiem Eiropas Savienībā un NVS valstīs. Aptuveni 98% no uzņēmuma saražotās produkcijas 2021.gadā eksportēti uz ārvalstīm. SIA “iCotton” galvenie noieta tirgi ir Baltijas valstis, Ukraina un Krievija, taču produkcija eksportēta arī uz Lielbritāniju, Poliju, Vjetnamu, Grieķiju, Slovākiju.

Pērn SIA “iCotton” apgrozīja 21,66 milj. EUR, kas ir par 23,7% mazāk nekā gadu iepriekš. Kritums saistīts ar jaunas ražošanas līnijas izveidi un testēšanu, kur tika piesaistīta daļa no esošās ražotnes darbiniekiem. Tāpat apgrozījuma samazināšanos ietekmējusi arī Covid-19 pandēmijas rezultātā apgrūtinātā loģistika un patērētāju pirktspējas mazināšanās. Aizvadītajā gadā uzņēmums pabeidzis jaunās ražošanas rūpnīcas celtniecību. Šobrīd SIA “iCotton” aktīvi strādā pie investīcijām jaunās ražošanas iekārtās, kas palielinās saražoto produktu daudzveidību. Liekot lietā patentētas kokvilnas apstrādes tehnoloģijas, SIA “iCotton” plāno uzsākt vairāku jaunu produktu ražošanu, kuru vidū būs gan sieviešu higiēnas preces, gan arī sausās salvetes. Pateicoties ražošanas kompleksa paplašināšanai un ražošanas modernizācijai, SIA “iCotton” vadība paredz, ka 2022.gadā higiēnas preču ražošanas un pārdošanas apgrozījums pieaugums par 10%, salīdzinot ar 2021.gadu.

Jānorāda, ka 2021.gadu SIA “iCotton” noslēdza ar 2,3 milj. EUR peļņu pēc nodokļiem.

Lursoft dati rāda, ka Kazahstānas valstspiederīgajam Maralbek Gabsattarov piederošais SIA “iCotton” pērn ar darba vietām nodrošināja 143 strādājošos. Nodokļu maksājumos valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās ražotājs samaksājis 560,83 tūkst. EUR, bet iedzīvotāju ienākuma nodoklī – 263,29 tūkst. EUR.