78% no "Staļi" apgrozījuma pērn veidojis eksports

04.11.2022 07:35:00

Logu sagatavju, mēbeļu plātņu, logu-durvju un granulu ražotājs SIA “Staļi” 2021.gadā turpināja ražošanas procesu reorganizāciju, kā arī ieviesa ražošanā jaunus produkcijas veidus, līdz ar to palielinājušās realizācijas iespējas Anglijā, Francijā un Zviedrijā, kā arī tiek meklēti jauni noieta tirgi.

SIA “Staļi” apgrozījums 2021.gadā audzis līdz 17,7 milj. EUR, kas ir par 37,6% vairāk nekā gadu iepriekš. Pēc 192,6 tūkst. EUR lielajiem zaudējumiem 2020.gadā, pērn uzņēmums pēc nodokļu nomaksas strādājis ar 70 tūkst. EUR peļņu. Iesniegtajā vadības ziņojumā SIA “Staļi” norādījis, ka pērn ievērojami pieaudzis apgrozījums no interneta veikaliem.

SIA “Staļi” produkcija pamatā tiek eksportēta uz Eiropas Savienības valstīm. Granulas uzņēmums realizē Igaunijā, Holandē, Itālijā. Neliela daļa produkcijas tiek realizēta arī vietējā tirgū. Lursoft aprēķinājis, ka eksporta tirgi uzņēmumam pērn nodrošinājuši 78% no tā kopējā apgrozījuma.

Vadības ziņojumā uzņēmums norādījis, ka turpinās darbs pie efektīvākas ražošanas jaudu izmantošanas, racionālākas izejmateriālu izmantošanas un jaunu ražošanas jaudu apgūšanas.

Lursoft dati rāda, ka SIA “Staļi” 2021.gadā bija darba devējs 234 darbiniekiem, valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās samaksājot 1,7 milj. EUR, bet iedzīvotāju ienākuma nodoklī – 0,9 milj. EUR. VID publiskotā informācija liecina, ka uz š.g. 2. novembri uzņēmumam bija uzkrāts 199,5 tūkst. EUR liels nodokļu parāds.

Cēsu novadā reģistrētā SIA “Staļi” patiesie labuma guvēji ir Jānis un Vilnis Strazdiņi.