88% no "Biolars" pagājušā gada apgrozījuma veidojis eksports

07.11.2022 00:40:00

AS “Olaines ķīmiskā rūpnīca “Biolars”” kopējais apgrozījums 2021.gadā sasniedzis 15,7 milj. EUR, no kuriem 10,9 milj. EUR veidojis eksports uz Eiropas Savienības valstīm, bet vēl 2,4 milj. EUR – uz trešajām valstīm. Lursoft pieejamais gada pārskats rāda, ka ražotājs aizvadītajā gadā pēc nodokļu nomaksas nopelnījis 1,6 milj. EUR.

Pērn uzņēmumā bija nodarbināts 171 darbinieks, valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās tas 2021.gadā samaksājis 815,33 tūkst. EUR, bet iedzīvotāju ienākuma nodoklī 394,81 tūkst. EUR.

AS “Olaines ķīmiskā rūpnīca “Biolars”” stratēģija vērsta uz Latvijas un ārvalstu tirgu nodrošināšanu ar augstas kvalitātes produkciju. Uzņēmums dinamiski attīstās, apgūstot jaunas tehnoloģijas un paplašina sortimentu. “Jaunu produktu ieviešana ražošanā un aktīva tirgus politika nodrošina stabilu ražošanas apjomu augšanu,” vadības ziņojumā norādījis “Biolars”, kas plāno turpināt sekmīgu sadarbību ar esošajiem klientiem, kā arī jaunu klientu piesaisti. Uzņēmums iecerējis modernizēt iekšējo uzņēmuma darbības struktūru, veicot saimniecisko operāciju pārklasifikāciju, saimnieciskā procesa izskaidrošanu, detalizēšanu un vājo pušu izsekošanu un likvidēšanu. Šogad AS “Olaines ķīmiskā rūpnīca “Biolars””paredzējusi saglabāt pakalpojumu un pārdošanas apjoma pieaugumu tempu. 

1995.gadā reģistrētā AS “Olaines ķīmiskā rūpnīca “Biolars”” patiesais labuma guvējs ir Pāvels Daņilko.