Neskatoties uz dažādiem izaicinājumiem, "Vizuālā diagnostika" pērn strādājusi ar apgrozījuma un peļņas kāpumu

07.11.2022 07:26:00

SIA “Vizuālā diagnostika” iesniegtajā vadības ziņojumā norādījusi, ka 2020.gadā tā uzsāka divus jaunus projektus magnētiskās rezonanses centru izveidei Cēsīs un Daugavpilī, kas prasīja ievērojamus darba un finanšu ieguldījumus. Jaunās filiāles darbu uzsāka 2021.gada pavasarī.

Aizvadītais gads uzņēmumam bija izaicinājums arī vakcinācijas ziņā. “Uzņēmums aktīvi piedalījās vakcinācijas procesa nodrošināšanā pret Covid-19. Vakcinācijai aktīvi tika izmantota jaunā filiāle Cēsīs, kā arī nodrošināta izbraukuma vakcinācija,” lasāms SIA “Vizuālā diagnostika” vadības ziņojumā. Iesaistoties vakcinācijas procesā, uz laiku pieņemti daudzi jauni darbinieki. “Diemžēl, ne viss ir noritējis raiti, jo cilvēku resursu trūkuma dēļ ir bijusi liela personāla maiņa, kas uzņēmumam nav raksturīgi,” skaidro SIA “Vizuālā diagnostika”.

Kopumā 2021.gadu SIA “Vizuālā diagnostika” aizvadījusi veiksmīgi. Uzņēmuma apgrozījums palielinājies par 37,4%, sasniedzot 7,73 milj. EUR, savukārt peļņa pēc nodokļu nomaksas palielinājusies līdz 1,84 milj. EUR (2020.gadā – 0,91 milj. EUR).

SIA “Veselības centrs 4” un SIA “EF Holding” piederošā SIA “Vizuālā diagnostika” aizvadītajā gadā ar darba vietām nodrošināja 162 darbiniekus, liecina Lursoft izziņas dati. Uzņēmums nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā 2021.gadā samaksājis 1,38 milj. EUR, no kuriem 0,64 milj. EUR valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās, bet 0,39 milj. EUR iedzīvotāju ienākuma nodoklī.

Šobrīd SIA “Vizuālā diagnostika” ir reģistrētas 13 aktīvas struktūrvienības.