“TTS (Transportation Technology Systems” 2021.gadā turpinājis strādāt ar zaudējumiem

08.11.2022 07:00:00

SIA “TTS (Transportation Technology Systems”, kas nodarbojas ar tiltu tērauda konstrukciju ražošanu un montāžu, lielgabarīta metāla rāmju mehānisku apstrādi un rūpniecisko iekārtu ražošanu beramkravu pārkraušanai, 2021.gadā apgrozījis 15,34 milj. EUR (2020.gadā – 20,9 milj. EUR) un strādājis ar 4,87 milj. EUR zaudējumiem. Lursoft dati rāda, ka ar zaudējumiem uzņēmums strādājis arī 2020.gadā.

Vadības ziņojumā SIA “TTS (Transportation Technology Systems” norādījis, ka pandēmijas seku rezultātā apstājās vairāki potenciālie projekti, tāpēc uzņēmuma vadība bija spiesta pieņemt lēmumu ražotni noslogot ar nestandarta produkcijas ražošanu, kas, savukārt, sarežģīja izcenošanas procesu un pašu ražošanu. Tāpat arī Covid-19 pandēmijas ietekmē radās problēmas ar produkcijas sagatavju un komponenšu piegādēm, kā arī pērn vairākkārtīgi pieauga izejvielu cena, taču lielākā daļa projektu līgumi bija parakstīti par 2020.gada cenām.

SIA “TTS (Transportation Technology Systems” norādījis, ka 2021.gadā uzņēmumā turpinājās strukturālas izmaiņas ražotās produkcijas pievienotās vērtības un konkurētspējas palielināšanai.

Lursoft dati rāda, ka uz š.g. 3. novembri SIA “TTS (Transportation Technology Systems” bija uzkrāts 359 tūkst. EUR liels nodokļu parāds. Uzņēmumam š.g. maijā ierosināts tiesiskās aizsardzības process.

Aizvadītajā gadā SIA “TTS (Transportation Technology Systems”, kura patiesais labuma guvējs ir Konstantin Panovko, bija darba devējs 127 darbiniekiem. Valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās uzņēmums 2021.gadā samaksājis 787,2 tūkst. EUR, bet iedzīvotāju ienākuma nodoklī – 282 tūkst. EUR.