Ievērojami palielināts "Nutricia" pamatkapitāls

09.11.2022 07:40:00

Lursoft izziņas dati rāda, ka būtiski palielināts bērnu pārtikas un preču vairumtirgotāja SIA “Nutricia” pamatkapitāls. Jānorāda, ka š.g. 1. novembrī tas jau tika palielināts no 597,50 tūkst. EUR līdz 803,04 tūkst. EUR, taču tagad tā apmērs palielināts jau līdz 8,03 milj. EUR. Lursoft pieejamā informācija liecina, ka š.g. 1. novembrī reģistrēta SIA “Nutricia” reorganizācija, uzņēmumam pievienojot SIA “DANONE”.

Lursoft notikumu kalendārā redzams, ka š.g. 8. novembrī izmaiņas pamatkapitālā reģistrētas kopumā 30 uzņēmumiem.

Salīdzinot ar gadu iepriekš, pērn SIA “Nutricia” apgrozījums samazinājās par 5,26%, sarūkot līdz 18,06 milj. EUR. Uzņēmums norādījis, ka apgrozījuma kritums saistīts ar 2020.gadā pieņemto lēmumu pārtraukt atsevišķu produktu (Milupa biezeņi burciņās) izplatīšanu Baltijas valstīs. “Piena maisījumu un medicīniskiem nolūkiem paredzētās pārtikas pārdotie apjomi turpināja augt, jo turpinājās pārdošanas un produktu pieejamības attīstīšana tirgū, kā arī investīcijas zīmolu atpazīstamībā,” norādījis SIA “Nutricia”. Pagājušo gadu uzņēmums noslēdzis ar 400 tūkst. EUR peļņu pēc nodokļu nomaksas.

SIA “Nutricia” tirgus daļa bērnu pārtikas segmentā 2021.gadā palielinājās, savukārt zīdaiņu piena maisījumu tirgus segmentā tas saglabāja līderpozīcijas.

Pagājušajā gadā SIA “Nutricia” aktīvi veica savas produkcijas popularizēšanu interneta vidē, kā arī lielveikalos. Pērn veiksmīgi realizēta vecāku izglītošanas kampaņa par alerģijām un to simptomiem, kā arī visās Baltijas valstīs turpināta kampaņa “Mazais nav lielais”.