"Linas Agro" peļņa palielinājusies līdz 7,4 milj. EUR

10.11.2022 07:04:00

Laika periodā no 2021.gada 1. jūlija līdz š.g. 30. jūnijam SIA “Linas Agro” apgrozījis 157,26 milj. EUR, kas ir par 28,7% vairāk nekā gadu iepriekš. Lursoft pieejamais gada pārskats rāda, ka pieaugusi arī uzņēmuma peļņa, tai pēc nodokļu nomaksas sasniedzot nepilnus 7,4 milj. EUR. SIA “Linas Agro” vadība norādījusi, ka aizvadītajā finanšu gadā biznesa plānā noteiktais apgrozījums izpildīts par 102%.

SIA “Linas Agro” turpinās nodrošināt saviem klientiem nepieciešamās lauksaimniecības izejvielas, ražas iepirkumu un saistītos pakalpojumus. Uzņēmums arī norādījis, ka nākamajā pārskata gadā tiks veikta saistītā uzņēmuma SIA “KG Latvija” daļēja pievienošana, kas būtiski palielinās pārdošanas kapacitāti un klientu skaitu visā Latvijā. “Tiek sagaidīts apgrozījuma pieaugums visos segmentos, tomēr zināmas korekcijas var radīt ierobežotā minerālmēslu pieejamība, 2022./23. sezonas ražas kopapjoms un cenu svārstības,” norādījis SIA “Linas Agro.

Jānorāda, ka aizvadītajā finanšu gadā uzņēmumā bija nodarbināti 48 strādājošie. Pērn uzņēmums nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā samaksājis 7,72 milj. EUR.

Jelgavas novadā reģistrētā SIA “Linas Agro” galvenais darbības virziens ir lauksaimniecības produktu tirdzniecība: kviešu, rapša, miežu, kā arī minerālmēslu, augu aizsardzības līdzekļu un sēklu tirdzniecība. Lursoft dati rāda, ka uzņēmumam šobrīd ir reģistrētas 6 struktūrvienības.

SIA “Linas Agro” patiesais labuma guvējs ir lietuvietis Darius Zubas.