Elektroenerģijas un dabasgāzes tirgotājs “Ignitis Latvija” pērn būtiski kāpinājis savus rezultātus

15.11.2022 06:39:00

Latvijā strādājošais Lietuvas kapitāla elektroenerģijas tirgotājs SIA “Ignitis Latvija” pērn būtiski kāpinājis savu apgrozījumu. Ja vēl 2020.gadā uzņēmums apgrozīja nepilnus 40 milj. EUR, tad pērn tā apgrozījums sasniedza jau 104 milj. EUR. Šāds rezultāts patiecoties ievērojamam klientu skaita pieaugumam, kā arī lielākas piegādātās elektroenerģijas un dabasgāzes apjomam gala klientiem. Pretstatā 2,88 milj. EUR zaudējumiem 2020.gadā, pērn uzņēmums strādāja ar 4,23 milj. EUR lielu peļņu pēc nodokļu nomaksas.

Elektroenerģijas piegādi Latvijas komercsabiedrībām un publisko tiesību subjektiem SIA “Ignitis Latvija” veic kopš 2013.gada augusta, savukārt 2018.gada jūlijā uzsāka arī dabasgāzes piegāde Latvijas komersantiem. Paplašinot darbību, 2019.gadā uzņēmums sāka piedāvāt energoefektivitātes risinājumus un saules elektrostacijas.

SIA “Ignitis Latvija” piegādātās elektroenerģijas apjoms ir sasniedzis jau gandrīz 14% no kopējā Latvijas tirgus. “Lai saglabātu esošos klientus un piesaistītu jaunus, kā arī klientu apkalpošanas attīstības nolūkos uzņēmums pievērš pastiprinātu uzmanību aktuālajiem notikumiem un jaunumiem enerģijas sektorā, kas attiecas uz enerģijas piegādi. Šāda pieeja ļauj klientiem piedāvāt plašu risinājumu klāstu ar pievienoto vērtību, kā arī nodrošina konkurētspējīgu pozīciju tirgū,” vadības ziņojumā norādījis SIA “Ignitis Latvija”.

2021.gadā SIA “Ignitis Latvija” turpināja izaugsmi, ievērojami palielinot klientu skaitu, paplašinot pārdošanu un piedāvājot jaunus pakalpojumus. Pagājušajā gada beigās uzņēmumā bija 13 darbinieki. Iesniegtajā vadības ziņojumā lasāms, ka pērn SIA “Ignitis Latvija” turpināja darboties atbilstoši izstrādātajai un apstiprinātajai stratēģijai, esošajiem un potenciālajiem klientiem piedāvājot energoefektivitātes risinājumus un saules elektrostacijas.

Lursoft dati rāda, ka šogad SIA “Ignitis Latvija” uzvarējis 17 publisko iepirkumu konkursos gan par elektroenerģijas, gan dabasgāzes piegādi, savukārt pērn – 23.

SIA “Ignitis Latvija” vienīgais kapitāldaļu turētājs ir lietuviešu UAB Ignitis.