"Skonto būve" turpinājusi strādāt ar apgrozījuma kritumu

17.11.2022 06:52:00

SIA “Skonto būve” pērn turpināja strādāt ar apgrozījuma kritumu un zaudējumiem, liecina Lursoft pieejamais gada pārskats. Būvkompānijas apgrozījums 2021.gadā samazinājies vēl par 3,77%, rādītājam sarūkot līdz 11,78 milj. EUR. Jāpiebilst, ka vēl 2018.gadā SIA “Skonto būve” apgrozīja 47,05 milj. EUR, taču turpmākajos gados vērojams apgrozījums kritums. Pagājušo gadu SIA “Skonto būve” noslēgusi ar 1,86 milj. EUR lieliem zaudējumiem.

Lursoft dati rāda, ka pērn uzņēmums atbalstā no valsts apgrozāmo līdzekļu plūsmas nodrošināšanai saņēmis 300 tūkst. EUR.

2021.gadā SIA “Skonto būve” pabeidza darbus vairākos valstiski nozīmīgos un sarežģītos projektos, piemēram Padomju okupācijas upuru piemiņas memoriāla kompleksa izveide Latviešu strēlnieku laukumā 1, Rīgā, tāpat arī Datorzinātnes un informācijas tehnoloģijas fakultātes mācību korpuss un publiskā auditorija Zundas krastmalā u.c. Turpinās 2020.gadā uzsāktie būvdarbi Jaunā Rīgas teātra ēku kompleksa rekonstrukcijai Lāčplēša ielā 25, Rīgā, par kuriem noslēgts būvdarbu līgums ar pilnsabiedrību “SBSC” ar izpildes termiņu 2023.gada pirmajā pusgadā. Š.g. jūlijā ar pilnsabiedrību noslēgta vienošanās par būvdarbu sadārdzinājumu.

Pērn SIA “Skonto būve” (kopā ar SIA “Skonto Construction”) uzvarējusi tikai vienā publiskajā iepirkuma konkursā – par Valmieras Drāmas teātra ēkas rekonstrukcijas darbu veikšanu. Plašsaziņas mediji gan ziņojuši, ka līgums par šo darbu veikšanu ar abiem uzņēmumiem ir lauzts, jo pēc vairākkārtējiem pieprasījumiem netika panākta vienošanās par būvniecības izmaksu sadārdzinājumu novērtēšanu un kompensēšanu, kā arī netika iesniegti dokumenti, kas apliecinātu pieprasītā sadārdzinājuma pamatotību vairākās tāmes pozīcijās. VAS “Valsts nekustamie īpašumi” norādījis, ka faktiskā darbu izpilde šajā objektā būtiski atpalikusi no plānotā.

SIA “Skonto būve”, kura patiesais labuma guvējs ir Rihards Rāvis, aizvadītajā gadā ar darba vietām nodrošināja 52 strādājošos.