Jelgavas uzņēmums "Zn metals" kāpinājis apgrozījumu līdz 9,77 milj. EUR

21.11.2022 06:07:00

Jelgavas uzņēmums SIA “Zn metals”, kura pamatdarbība saistīta ar metāla virsmas apstrādi un pārklāšanu ar cinku, 2021.gadā kāpināja apgrozījumu līdz 9,77 milj. EUR. Salīdzinot ar gadu iepriekš, tas ir pieaugums par 11,73%. Lursoft Multi atskaites dati rāda, ka tas ir augstākais apgrozījuma rādītājs kopš uzņēmuma dibināšanas 2004.gadā. Jānorāda, ka 2021.gadu uzņēmums noslēdzis ar 1,3 milj. EUR peļņu pēc nodokļu nomaksas.

Šogad SIA “Zn metals” turpina ražošanu, kā arī meklē jaunus noieta tirgus, lai palielinātu apgrozījumu. Pieaugot tirgus konkurencei, ir izvērtēts Latvijas metālapstrādes tirgus, izveidots attīstības plāns nākotnei un tiek paredzēts gūt atdevi no plāna īstenošanas. SIA “Zn metals” regulāri veic pētniecības darbus, kas vērsti uz jaunu tehnoloģisko procesu izstrādi un ieviešanu ražošanā. Uzņēmums ir vērsts uz efektīvu liela mēroga projektu realizāciju.

SIA “Zn metals” aizvadītajā gadā bija darba devējs 87 darbiniekiem, kopumā nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā samaksājot 1,78 milj. EUR.

SIA “Zn metals” ir vietējā kapitāla uzņēmums, kas pieder piecām fiziskām personām no Latvijas.