Veiktas izmaiņas "Ostas celtnieks" valdē

22.11.2022 06:44:00

Izmaiņas valdes sastāvā vakar, 21. novembrī, reģistrētas ūdensapgādes sistēmu būvniecības nozarē strādājošajam SIA “Ostas celtnieks”, liecina Lursoft dati.

No valdes priekšsēdētāja amata atcelts Konstantints Bursakovskis, kurš uzņēmuma vadībā atradies jau kopš 2004.gada, kad reģistrēts SIA “Ostas celtnieks”, savukārt viņa vietā iecelta uzņēmuma līdzšinējā valdes locekle Elīna Epalte-Drulle. Jānorāda, līdz š. g. jūlijam Konstantints Bursakovskis bija viens no SIA “Ostas celtnieks” kapitāldaļu turētājiem, kā arī patiesais labuma guvējs, taču patlaban 85,98% SIA “Ostas celtnieks” kapitāldaļu pieder AS “Ceļu pārvalde”, bet pārējās daļas – Jeļenai Andersonei un Ruslanam Nikolajenko.

SIA “Ostas celtnieks” jaunā valdes priekšsēdētāja Elīna Epalte-Drulle uzņēmuma valdē darbojas kopš aizvadītā gada aprīļa. Kopā ar viņu uzņēmuma vadībā kopš vakardienas ir arī Edgars Leimanis, kurš iecelts valdes locekļa amatā. Lursoft dati rāda, ka SIA “Ostas celtnieks” jaunais valdes loceklis Edgars Leimanis ieņem valdes locekļa amatu arī AS “Ceļu pārvalde”.

Pārskatu par saimnieciskās darbības rezultātiem 2021.gadā SIA “Ostas celtnieks” vēl nav iesniedzis. 2020.gadā tas apgrozīja 21,39 milj. EUR un gadu noslēdza ar 3,62 milj. EUR zaudējumiem.

Lursoft dati rāda, ka uz š.g. 15. novembri uzņēmumam bija uzkrāts 217,61 tūkst. EUR liels nodokļu parāds, tāpat arī tam reģistrēta virkne kavētu maksājumu.

Valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās SIA “Ostas celtnieks” 2021.gadā samaksājis 4,18 milj. EUR, bet iedzīvotāju ienākuma nodoklī – 1,11 milj. EUR.