Pēc 2020.gadā gūtajiem zaudējumiem, pērn "LIETAS MD" strādājis atkal ar peļņu

05.12.2022 06:17:00

Saulkrastu novadā reģistrētais  augļu un dārzeņu tirdzniecības uzņēmums SIA “LIETAS MD” pērn, salīdzinot ar gadu iepriekš, palielinājis apgrozījumu par 8,6%, rādītājam sasniedzot 32,26 milj. EUR. Pēc tam, kad 2020.gadā strādāts ar 232,74 tūkst. EUR zaudējumiem, aizvadītajā gadā tirgotājs guva 859,89 tūkst. EUR lielu peļņu pēc nodokļu nomaksas.

2021.gadā SIA “LIETAS MD” turpināja sadarbību ar Vācijas uzņēmumu DELTA GmBH, izplatot tā preces Baltijas valstīs, kā arī paplašināja savu sortimentu ar citu Eiropas Savienības HoReCa tirgotāju precēm, veicot to piegādi viesnīcām un restorāniem Latvijā un Igaunijā.

“Saistībā ar Covid-19 ierobežojumiem un mūsu pamatdarbības partneru darbības apturēšanu pandēmijas laikā, nesasniedzām plānoto apgrozījumu, tomēr, pateicoties Eiropas Savienības atbalstam un saņemtajiem grantiem apgrozāmo līdzekļu plūsmas segšanai, mēs sedzām pandēmijas radītos zaudējumus 2020.gadā, kas ļāva turpmāk attīstīt uzņēmumu un iegādāties SIA “Paplāte Nr. 1” kapitāla daļas un paplašināt preču pārstrādes apjomus un piedāvājumu,” vadības ziņojumā norādījis SIA “LIETAS MD”.

SIA “LIETAS MD” norādījis, ka tā apgrozījums pērn auga līdz ar vairāku ierobežojumu atcelšanu, jo nedaudz atdzīvojās tirdzniecība HoReCa sektorā. “Visu laiku tika konstatēts pieaugums preču piegādēm uz veikaliem un veikalu tīkliem, kas daļēji kompensēja HoReCa tirdzniecības apjomu kritumu,” skaidro SIA “LIETAS MD”. Covid-19 ierobežojumus uzņēmumam palīdzēja pārvarēt arī izveidotā e-vietne preču tirdzniecībai un piegādei uz mājām privātpersonām.

Lursoft dati rāda, ka 2002.gadā reģistrētais SIA “LIETAS MD” aizvadītajā gadā ar darba vietām nodrošināja 250 darbiniekus. Uzņēmums nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā 2021.gadā samaksājis 3,69 milj. EUR.

SIA “LIETAS MD” dalībnieki ir Jānis Gulbis, Dzintars Āboms un SIA “Oak invest”.