“TC STEEL” turpinājis strādāt ar zaudējumiem

07.12.2022 08:32:00

Metāla konteineru un to sastāvdaļu ražotājs SIA “TC STEEL” 2021.gadā piedzīvojis apgrozījuma kritumu par 12,7%, liecina Lursoft pieejamais gada pārskats. Uzņēmums aizvadītajā gadā apgrozīja 4,27 milj. EUR, gadu noslēdzot ar 211,32 tūkst. EUR zaudējumiem. Jānorāda, ka ar zaudējumiem SIA “TC STEEL” strādājis arī 2020.gadā.

Tuvākajā darbības periodā uzņēmums plāno ražošanas apjoma palielināšanu un augstās kvalitātes metālizstrādājumu ražošanu. Iesniegtajā vadības ziņojumā SIA “TC STEEL” norādījis, ka 2022.gadā tas strādās pie metāla konteineru un metāla konstrukcijas ražotnes attīstības. Ieplānota arī ražošanas iekārtu un ierīču iegāde ražošanas procesu nodrošināšanai. Uzņēmums plāno darba vietu skaita pieaugumu. Lursoft dati rāda, ka 2021.gadā uzņēmumā bija nodarbināti vidēji 60 darbinieki.

Lursoft dati rāda, ka SIA “TC STEEL” šogad piemēroti divi nodrošinājumi – zvērināta tiesu izpildītāja piemērojusi uzņēmumam aizliegumu veikt visa veida pārreģistrāciju, savukārt VID Nodokļu nomaksas veicināšanas pārvalde š.g. jūlijā piemērojusi aizlieguma atzīmi komercķīlas reģistrācijai, pārjaunošanai un grozīšanai. Jānorāda, ka uz š.g. 5. decembri uzņēmumam bija uzkrāts 257,69 tūkst. EUR liels nodokļu parāds.

Pērn VID atbalstījis SIA “TC STEEL” nokavēto nodokļu maksājumu samaksas sadali termiņos vai atlikšanu uz laiku līdz trim gadiem, kā arī uzņēmumam vairāk nekā 430 tūkst. EUR apmērā izmaksāti granti apgrozāmo līdzekļu plūsmas nodrošināšanai.

Ventspilī reģistrētais SIA “TC STEEL” dibināts 2010.gadā. Uzņēmuma dalībnieki ir Romans Janukovičs, SIA “JA Industry” un SIA “STIM Industry”.