"Rīgas satiksme" 2,05 milj. EUR vērtajā konkursā uzvarējis "Binders"

09.12.2022 06:13:00

Lursoft Klientu Portfeļa monitorings ziņo, ka Rīgas pašvaldības SIA “Rīgas satiksme” slēgtajā konkursā par 11. novembra krastmalas un 13. janvāra ielas krustojuma infrastruktūras pielāgošanu zemās grīdas tramvaja parametriem uzvarējusi SIA “Ceļu būves firma “Binders””, kas minētos darbus veiks par 2,05 milj. EUR. Šis ir jau 17. konkurss, kurā šogad uzvarējusi SIA “Ceļu būves firma “Binders””, liecina Lursoft pieejamā informācija.

SIA “Ceļu būves firma “Binders”” iesniegtajā vadības ziņojumā norādījis, ka arvien vairāk jaunu projektu konkursos bija vērojama ļoti sīva cenu piedāvājumu cīņa, kas uzņēmējiem lika efektivizēt iekšējos procesus un meklēt alternatīvus risinājumus. “Turpinājās nenoteiktība ES un Latvijas prioritātēs, kas uzņēmumam neļāva plānot darbu ilgtermiņā un ar pārliecību investēt efektīvākās tehnoloģijās, kas dotu efektu ilgtermiņā,” iesniegtajā vadības ziņojumā norādījusi SIA “Ceļu būves firma “Binders””.
Pagājušā gada otrajā pusē bija vērojama straujāka energoresursu cenu palielināšanās, kas ietkemēja visas nozares izmaksu pieaugumu. SIA “Ceļu būves firma “Binders”” ieguldījusi daudz darba, lai iespējami daudz fiksētu iepirkumu cenas, taču kopējā valsts inflācija darījusi zināmu spriedzi gan darbaspēka, gan piegādātāju attiecībās.

Lursoft pieejamais gada pārskats rāda, ka 2021.gadā SIA “Ceļu būves firma “Binders”” apgrozīja 90,96 milj. EUR, finanšu gadu noslēdzot ar 345,57 tūkst. EUR zaudējumiem. Jānorāda, ka 2020.gadā uzņēmums apgrozīja 91,74 milj. EUR un guva 3,60 milj. EUR lielu peļņu.

Uzņēmums 2021.gadā strādāja un realizēja vairāk nekā 70 dažādus objektus. No tiem lielākie bija 1. kārtas būvniecība satiksmes pārvadam pār dzelzceļa sliežu ceļiem “Rīga – Skulte” ar pievedceļiem, tāpat arī ūdenssaimniecības tīklu paplašināšana gan Jūrmalā, gan Berģos. Liela daļa uzņēmuma resursus, tehnikas un personāla tika iesaistīta Ķekavas apvedceļa 7,9 – 25 km izbūvē.

Lursoft izziņas dati liecina, ka 2021.gadā SIA “Ceļu būves firma “Binders”” bija darba devēja 457 darbiniekiem. Uzņēmums valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās pērn samaksāja 3 milj. EUR, bet iedzīvotāju ienākuma nodoklī – 1,59 milj. EUR.

1993.gadā reģistrētās SIA “Ceļu būves firma “Binders”” patiesie labuma guvēji ir Normunds Luste un Alvis Tanbergs.