Ceļu būvniecības sabiedrībai "Igate" pērn 1,7 milj. EUR zaudējumi

14.12.2022 08:17:00

SIA “Ceļu būvniecības sabiedrība “Igate”” 2021.gadā apgrozījusi 25,8 milj. EUR, pārskata gadu noslēdzot ar 1,7 milj. EUR zaudējumiem, ko radīja asā konkurence būvniecības sektorā, izejmateriālu cenu pieaugums un Covid-19 ietekme. Ar apgrozījuma kritumu uzņēmums strādājis jau trešo gadu pēc kārtas, pērn rādītājam sarūkot vēl par nepilniem 10%. Lursoft esošie dati rāda, ka ar zaudējumiem SIA “Ceļu būvniecības sabiedrība “Igate”” strādāja arī 2020.gadā, tad tie bija 295,8 tūkst. EUR. Jānorāda, ka 2021.gadā uzņēmums vairākkārt saņēmis grantus apgrozāmo līdzekļu plūsmas nodrošināšanai, savukārt tā dīkstāvē esošajiem darbiniekiem atlīdzību izmaksājusi valsts.

Būtiskāko daļu no uzņēmuma pagājušā gada apgrozījuma (vairāk nekā 88%) veidoja ienākumi no paveiktajiem būvdarbiem, savukārt pārējā daļa veidojās no produkcijas un pakalpojumu realizācijas, no kuriem lielāko ienākumu daļu veido asfalta ražošana un saražotā betona bruģa realizācija.

Aizvadītajā gadā SIA “Ceļu būvniecības sabiedrība “Igate”” bija darba devējs 208 darbiniekiem. Valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās uzņēmums samaksājis 1,4 milj. EUR, bet iedzīvotāju ienākuma nodoklī – 0,7 milj. EUR.

Jānorāda, ka šogad uzņēmums uzvarējis 13 publisko iepirkumu konkursos.