Rīgas Dzirnavniekam jauna padome

14.12.2022 09:34:00

Pēc tam, kad š.g. 5. decembrī tika reģistrētas izmaiņas AS “Rīgas Dzirnavnieks” valdē, par valdes priekšsēdētāju ieceļot Kristapu Amsilu, bet valdes locekļiem Aigu Stabulnieci un Jens-Uwe Gabriel, 13. decembrī veiktas izmaiņas arī uzņēmuma padomē.

Lursoft pieejamā informācija rāda, ka par AS “Rīgas Dzirnavnieks” jauno padomes priekšsēdētāju iecelts Uuno Lausing, padomes priekšsēdētāja vietnieci – Ieva Šiliņa, bet padomes locekli – Marin Magi. Jānorāda, ka Ieva Šiliņa ir arī AS “Dobeles dzirnavnieks” valdes locekle, savukārt Uuno Lausing un Marin Magi ieņem amatus AS “Dobeles dzirnavnieks” padomē.

Izmaiņas uzņēmuma vadībā saistītas ar AS “Dobeles dzirnavnieks” izšķirošās ietekmes iegūšanu pār AB “Baltic mill”, vienlaicīgi iegūstot izšķirošu ietekmi vairākos Baltijā strādājošajos AB “Baltic mill” meitas uzņēmumos, tostarp AS “Rīgas Dzirnavnieks”.

Laika periodā no 2021.gada 1. jūlija līdz 2022. gada 30. jūnijam AS “Rīgas Dzirnavnieks” strādājis ar 22,9 milj. EUR apgrozījumu, kas ir ir par 4,6% mazāk nekā gadu iepriekš. Lursoft Multi atskaites dati rāda, ka uzņēmums jau ceturto gadu pēc kārtas strādājis ar zaudējumiem, pagājušajā finanšu gadā tiem sasniedzot 879,4 tūkst. EUR.

Iesniegtajā gada pārskatā AS “Rīgas Dzirnavnieks” norādījis, ka pagājušajā finanšu gadā bija vērojams tirgus apjoma kritums, ko izraisīja sīvāka konkurence.

Jānorāda, ka aizvadītajā finanšu gadā AS “Rīgas Dzirnavnieks” bija darba devējs 90 darbiniekiem. Nodokļu maksājumos graudu pārstrādes uzņēmums pērn samaksājis 1,8 milj. EUR. 

AS “Rīgas Dzirnavnieks” investīcijas galvenokārt veicis jomās, kas ļauj uzņēmumam pilnvērtīgāk kontrolēt produktu kvalitāti, tāpat uzlabot ražošanas procesu produktiem ar augstāku pievienoto vērtību un ļauj palielināt eksporta apjomus saražotajai produkcijai.