"LATRAPS" valdei pievienojusies Ilga Anita Bērzkalna

15.12.2022 06:47:00

Lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvās sabiedrības “Latraps” valdei pievienojusies Ilga Anita Bērzkalna, liecina Lursoft sniegtā informācija. Tas nozīmē, ka pēc vakar reģistrētajām izmaiņām “Latraps” valdi tagad veido četras amatpersonas – valdes priekšsēdētājs Roberts Strīpnieks un trīs valdes locekļi – Ilga Anita Bērzkalna, Ģirts Ozols un Gundars Ruža. Jaunieceltā “Latraps” valdes locekle iepriekš bijusi AS “Latvijas valsts meži” Attīstības daļas vadītāja, kā arī SIA “Komercizglītības Centrs” līdzīpašniece.

Jānorāda, ka līdzšinējo “LATRAPS” vadītāju Edgaru Ružu valdes priekšsēdētāja amatā “Latvijas valsts meži” ilggadējais vadītājs Roberts Strīpnieks nomainīja š.g. janvārī.

Lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvā sabiedrība “Latraps” laika periodā no 2020.gada 1.jūlija līdz 2021.gada 30.jūnijam apgrozījusi 267,26 milj. EUR, gūstot 3,04 milj. EUR peļņu. Gadu iepriekš kooperatīvs strādāja ar 3,34 milj. EUR zaudējumiem. Aizvadītajā finanšu gadā “Latraps” bija darba devējs 216 darbiniekiem. 

2020.gadā Latvijas vēsturē gūta lielākā graudu kopraža – 3,5 miljoni tonnu, kas ir par 10% labāk nekā gadu iepriekš. “2020.gadā kopražu valstī sekmēja ne vien labie ražības rādītāji, bet arī graudaugu platības pieaugums. Ar graudaugiem bija apsēti 753,7 tūkst ha, kas ir par 1,5% vairāk nekā iepriekšējā gadā,” iesniegtajā vadības ziņojumā norādījis “Latraps”.

“Latraps” ieņēmumi 2020./ 2021. gadā saistībā ar graudu tirdzniecību pieauguši par vairāk nekā 2%, salīdzinot ar iepriekšējo pārskata periodu, tomēr neto apgrozījums bijis par 2,6 milj. EUR mazāks nekā gadu iepriekš. Aizvadītajā finanšu gadā sasniegts otrs lielākais apgrozījums kooperatīva darbības vēsturē.

Apgrozījuma pieaugums aizvadītajā finanšu gadā bijis graudaugu, pākšaugu un rapša realizācijā, kā arī augkopības izejvielu pārdošanā, loģistikas pakalpojumos un tehnikas tirdzniecībā.