"LIDO" turpinājis strādāt ar zaudējumiem

19.12.2022 10:36:00

Pērn AS “LIDO” apgrozījums saglabājies 2020.gada līmenī, liecina Lursoft pieejamais gada pārskats. Dati rāda, ka uzņēmums 2021.gadā apgrozīja 25,87 milj. EUR, pārskata gadu noslēdzot ar nepilnus 3 milj. EUR lieliem zaudējumiem. Lursoft Multi atskaites dati rāda, ka ar zaudējumiem uzņēmums strādājis pēdējos trīs gadus. Jānorāda, ka uzņēmuma apgrozījums pērn, lai arī bijis 2020.gada līmenī, salīdzinot ar 2019.gadu, bijis par nepilniem 42% mazāks.

AS “LIDO” iesniegtajā vadības ziņojumā norādījis, ka 2021.gadā galvenais uzdevums bija apgrozījuma veicināšana un izmaksu samazināšana. Lai veicinātu apgrozījumu, uzņēmums turpināja strauji attīstīt ēdienu piegādes klientiem ārpus Lido restorāniem, kā mazumtirdzniecības veikaliem. Uzņēmums arī īstenojis pasākumus, lai uzlabotu AS “LIDO” ražotās produkcijas atpazīstamību tirgū, kas palīdzētu veicināt apgrozījumu vairumtirdzniecībā. Izmaksu samazināšanas nolūkā AS “LIDO” veica biznesa pamata procesu funkcionālo izvērtēšanu, lai identificētu un uzlabotu procesus, kas strādā neefektīvi un rada uzņēmumam zaudējumus.

2021.gada izskaņā AS “LIDO” pārvaldīja 13 ātrās apkalpošanas restorānus, 6 mazumtirdzniecības veikalus Rīgā, kā arī gaļas pārstrādes un produktu ražotni Rīgā. Turpmāko 3 – 5 gadu periodā AS “LIDO” plāno paplašināt tirgu, atverot vismaz 3 jaunus restorānus Baltijas valstīs.

Lursoft pieejamā informācija rāda, ka AS “LIDO” 2021.gadā ar darba vietām nodrošināja 785 darbiniekus. Valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās uzņēmums pagājušajā gadā samaksājis 817,55 tūkst. EUR, bet iedzīvotāju ienākuma nodoklī – 425,87 tūkst. EUR. Uzņēmums pērn aktīvi izmantojis valsts sniegtās atbalsta iespējas Covid-19 krīzes seku mazināšanai, saņemot gan atbalstu algu subsīdijām, gan arī grantus apgrozāmo līdzekļu plūsmas nodrošināšanai, tāpat arī izmaksāta atlīdzība dīkstāvē esošajiem darbiniekiem un atbalstīta uzņēmuma nokavēto nodokļu maksājumu samaksas sadale termiņos.