Reorganizēs "AVIATEST LTD"

05.01.2023 06:58:00

SIA “AVIATEST LTD” savā paziņojumā sniedzis ziņas par plānoto reorganizāciju. Reorganizācijas ietvaros apvienošanas ceļā pie SIA “AVIATEST LTD” kā iegūstošā uzņēmuma tiks pievienoti AS “AEROSPACE SOLUTIONS” un SIA “AVIATEST”.

Civilās aviācijas tehnikas sertifikācijas uzņēmums SIA “AVIATEST LTD” 2021. gadā kāpināja apgrozījumu līdz 6,5 milj. EUR, kas, salīdzinot ar gadu iepriekš, ir pieaugums par 62,9%. Aizpagājušo gadu uzņēmums noslēdza ar 1,3 milj. EUR lielu peļņu pēc nodokļu nomaksas.

Lursoft pieejamais gada pārskats liecina, ka 2021. gadā SIA “AVIATEST LTD” noslēdza līgumu ar Šveices helikopteru ražotāju Kopter Group AG. Uzņēmums arī bija iecerējis turpināt paplašināt sadarbību ar Ķīnas aviokompānijām, jau iepriekšminēto Kopter Group AG, kā arī Itālijas uzņēmumiem GE Aviation un Vertex Aerospace.

SIA “AVIATEST LTD” reģistrēts 1991. gadā. Aizpagājušajā gadā uzņēmumā bija nodarbināti 59 strādājošie.

Lursoft dati rāda, ka šobrīd SIA “AVIATEST LTD” vienīgais kapitāldaļu turētājs ir AS “AEROSPACE SOULUTIONS”, kuru reorganizācijas ceļā iecerēts pievienot iepriekšminētajam uzņēmumam. 2021. gadā AS “AEROSPACE SOULUTIONS” apgrozīja 4,2 milj. EUR, savukārt SIA “AVIATEST” – 334,2 tūkst. EUR.