Energofirmas JAUDA konsolidētais apgrozījums 20,801 milj.Ls

21.05.2013 09:10:00

Savā jaunākajā iesniegtajā vadības ziņojumā AS Energofirma JAUDA vadība norāda, ka pagājušais gads koncernam bijis veiksmīgs – pārskata gada konsolidētais apgrozījums, salīdzinot ar 2011.gadu, pieaudzis par 11,40%, sasniedzot 20,801 milj.Ls. Uzņēmuma konsolidētā peļņa 2012.gadā veidojusi 1,919 milj.Ls.

Ņemot vērā krīzes sniegto mācību, uzņēmums 2012.gadā turpinājis piekopt konservatīvu investīciju politiku, rūpīgi izvērtējot gan tiešo, gan administratīvo izdevumu nepieciešamību. Attiecīgi tam arī pakārtots ražošanas plāns, kas ļāvis izvairīties no būtiskām sezonālām svārstībām pasūtījumu izpildē un vienmērīgi noslogot ražošanas jaudas, kā arī diversificēt iespējamos riskus. Piekoptā politika devusi jau pirmos rezultātus – tā kā daudzos Krievijas valsts energoapgādes uzņēmumos tika veiktas strukturālas reformas un pasūtījumi no šī reģiona klientiem krasi samazinājās, AS Energofirma JAUDA šo apgrozījuma kritumu varēja veiksmīgi kompensēt ar pasūtījumiem no Skandināvijas valstīm.

AS Energofirma JAUDA 2012.gada nogalē uzsākusi īstenot investīcijas pamatlīdzekļu atjaunošanā. Šis process tiek turpināts arī 2013.gadā. Aizvadītajā gadā uzņēmums veicis arī aktīvu darbu pie ražojamo produktu klāsta paplašināšanas, noslēgti arī pirmie līgumi ar Siemens koncernu, kas ļautu Energofirmai JAUDA uz licences pamata ražot un izplatīt Siemens izstrādātos produktus.

AS Energofirma JAUDA reģistrēta 1991.gadā. Uzņēmumam pieder daļas SIA JAUDA D un SIA Energokomplekss.