"Flīžu tirgus" apgrozījums palielinājies līdz 2,2 milj. EUR

02.02.2023 08:38:00

Laika periodā no 2021. gada 1. oktobra līdz 2022. gada 30. septembrim SIA “Flīžu tirgus” apgrozījis 2,2 milj. EUR. Salīdzinot ar gadu iepriekš, tas ir par 9% vairāk. Līdz ar apgrozījuma kāpumu augusi arī tirgotāja peļņa, liecina Lursoft pieejamais gada pārskats. Pagājušajā finanšu gadā SIA “Flīžu tirgus” pēc nodokļu nomaksas nopelnījis 374,5 tūkst. EUR.

Iesniegtajā vadības ziņojumā SIA “Flīžu tirgus” skaidro, ka 2021./ 2022. gadā uzņēmuma saimniecisko darbību ietekmēja gan pandēmijas izraisītais piegādes ķēžu pārrāvums, gan Krievijas militārās agresijas Ukrainā rezultātā izveidojusies flīžu ražošanai nepieciešamo izejvielu ierobežota pieejamība.  Situāciju vēl vairāk pasliktinājis dabasgāzes un energoresursu sadārdzinājums.

Minēto pārmaiņu rezultātā SIA “Flīžu tirgus” piedzīvoja vairākkārtējus ražotāju cenu kampaņveidīgus paaugstinājumus, 3 – 4 un vairāk mēnešus garus produkcijas ražošanas termiņus, noteiktu flīžu nepieejamību. “Pateicoties savlaicīgi uzsāktai krājumu palielināšanai un to sistemātiskai uzturēšanai, kā arī ilgtermiņa iepirkuma līgumiem ar fiksētām cenām, uzņēmumam izdevās pretoties neadekvātajam izmaksu pieaugumam un sasniegt pozitīvu saimnieciskās darbības rezultātu,” lasāms SIA “Flīžu tirgus” vadības ziņojumā.

Lursoft dati rāda, ka SIA “Flīžu tirgus” ir Vācija kapitāla uzņēmums. Aizvadītajā finanšu gadā uzņēmumā strādāja 9 darbinieki.