Staburadzes Konditoreja pērn radījusi eksportam domātu zīmolu Old Town Bakery

21.05.2013 11:19:00

Konditorejas izstrādājumu un ātri pagatavojamo pārtikas produktu ražotājs un vairumtirgotājs SIA Staburadzes Konditoreja 2012.gadā izstrādājis vairākus jaunus produktus, no kuriem vienā tiek veiksmīgi izmantots gadiem pazīstamais zīmols Serenāde, radot konfektei pēc garšas līdzīgu torti. Kā norādīts uzņēmuma iesniegtajā vadības ziņojumā, torte Serenāde ātri iekarojusi popularitāti starp pircējiem, uzrādot labus pārdošanas apjomus.

Pērn SIA Staburadzes Konditoreja arī ieguldījusi lielu darbu eksporta attīstības virzienā, radot eksportam izstrādājot jaunu zīmolu Old Town Bakery. Ar šo zīmolu Staburadzes iecienītās tortes un kūciņas tiek tirgotas ārpus Latvijas teritorijas.

SIA Staburadzes Konditoreja neto apgrozījums pērn pieaudzis par 6,31%, sasniedzot 8,199 milj.Ls.

Uzņēmuma bruto peļņa 2013.gadā sastādījusi 1,880 milj.Ls, savukārt zaudējumi pēc nodokļu nomaksas – 1,164 milj.Ls. Tas saistīts ar to, ka 2012.gadā uzņēmums pārdevis sev piederošās UAB Margiris kapitāldaļas par 674 tūkst.Ls, taču zaudējumi no daļu pārdošanas sasniedza 1,294 milj.Ls.

2013.gadam uzņēmuma vadība nospraudusi mērķi palielināt pārdošanas apjomus par 2%, tai skaitā eksportu par 15%. Tāpat arī paredzēts turpināt ražošanas efektivitātes uzlabošanas pasākumus, uzturot ienesīgu kvalitatīvo produktu pertfeli, attīstot jaunu produktu ražošanu un stiprinot Staburadze un Pedro zīmolus.

SIA Staburadzes Konditoreja reģistrēta 1999.gadā. Uzņēmuma vienīgais kapitāldaļu turētājs ir SIA Detente, kas, savukārt, pieder Maltas Nordic Partners Food Limited.