Energofirmas "Jauda" valdē iecelts Marts Zeltiņš

14.02.2023 08:22:00

Lursoft Klientu Portfeļa monitorings ziņo, ka AS “Energofirma “Jauda”” valdes locekļa amatā Inesi Rombahu nomainījis Marts Zeltiņš. Lursoft dati rāda, ka I. Rombaha uzņēmuma valdes locekles amatu ieņēmusi jau kopš 2003. gada, vien ar nelielu pārtraukumu no 2021. gada oktobra līdz 2022. gada jūnijam.

AS “Energofirma “Jauda”” valdes locekļa amatā ieceltais Marts Zeltiņš ir konsultāciju uzņēmuma SIA “GM Positive” līdzīpašnieks, savulaik ieņēmis amatus arī nu jau likvidētajos AS “M Kapitāls”, SIA “SOL Solutions” un ilgākus gadus vadījis arī kokmateriālu, būvmateriālu un sanitārtehnikas ierīču vairumtirdzniecības nozarē strādājošo SIA “BB Group”.

Lursoft dati rāda, ka AS “Energofirma “Jauda”” valdē vēl bez Marta Zeltiņa amatu ieņem arī Artūrs Šimins un Evija Liakovičus.

2021. gadā AS “Energofirma “Jauda”” palielināja apgrozījumu līdz 13,35 milj. EUR, taču, neskatoties uz apgrozījuma kāpumu, strādāja ar 453,95 tūkst. EUR zaudējumiem. Uzņēmums norādījis, ka zaudējumi galvenokārt radās no produkcijas realizācijas AS “Sadales tīkls”, kur, neskatoties uz straujo izejmateriālu un energoresursu cenu pieaugumu, aizpērn neizdevās panākt vienošanos par cenu paaugstināšanu. Tā rezultātā produkcija pārdota atbilstoši iepriekš noslēgto ilgtermiņa līgumu fiksētajām cenām.

No uzņēmuma saražotā 73% tika realizēti Latvijā, savukārt pārējais eksportēts. Eksporta īpatsvars kopējā apgrozījumā 2021. gadā pieauga no 17% līdz 27%. Produkcija galvenokārt eksportēta uz Norvēģiju un Somiju.