LPKS “Pienupīte” pērn palielinājusi apgrozījumu līdz 8,06 milj. EUR

27.02.2023 05:02:00

LPKS “Pienupīte”, kuras galvenais darbības virziens ir piena iepirkšana no kooperatīva biedriem un tā realizācija, 2022. gadā palielināja apgrozījumu līdz 8,06 milj. EUR. Salīdzinot ar gadu iepriekš, pērn kooperatīva apgrozījums audzis par 47,73%. “Realizācijas apjoma pieaugums saistīts ar piena iepirkuma cenu kāpumu līdz 2022. gada septembrim un ieņēmumu pieaugumu par transporta pakalpojumiem,” norādīts kooperatīva vadības ziņojumā, skaidrojot, ka tas darījis visu iespējamo, lai no biedriem iepirkto pienu realizētu iespējami augstākajā cenā, kā arī nodrošinātu iepirkto pienu atbilstošā kvalitātē.

Pārskata gadu LPKS “Pienupīte” noslēgusi ar 17,92 tūkst. EUR peļņu pēc nodokļu nomaksas. Salīdzinot ar 2021. gadu, pērn kooperatīva peļņa samazinājusies par 43,28 tūkst. EUR. Tas saistīts ar to, ka, sākot ar 2022. gada septembri, bija vērojams piena iepirkuma cenu kritums, taču kooperatīvs saviem biedriem turpināja no savām rezervēm uzturēt cenas iespējami augstākajā līmenī.

Norādot par nākotnes plāniem, LPKS “Pienupīte” plāno pievērst lielāku vērību piena kvalitātes rādītāju uzlabošanai, izglītojot šajā jautājumā savus biedrus, jo tikai ar augstākā labuma pienu var konkurēt tirgū un pārdot iepirkto pienu par izdevīgāku cenu.

LPKS “Pienupīte” reģistrēta 2009. gadā, liecina Lursoft izziņas informācija. Pērn kooperatīvā strādāja 7 darbinieki.