"Averoja" apgrozījums audzis vairāk nekā 3 reizes

27.02.2023 06:20:00

Lursoft Multi atskaites dati rāda, ka pēc tam, kad 2020. un 2021. gadā Covid-19 pandēmijas ietekmē strauji saruka uzņēmuma apgrozījums, pērn SIA “Averoja” apgrozījums atgriezies pirmspandēmijas līmenī. SIA “Averoja”, kas nodarbojas ar tūrisma un ar to saistīto pakalpojumu sniegšanu valsts sektora iestādēm un organizācijām, kā arī ienākošā tūrisma apkalpošanu, 2022. gadā apgrozījusi 15,5 milj. EUR. Salīdzinot ar gadu iepriekš, pērn uzņēmuma apgrozījums palielinājies vairāk nekā 3 reizes. Līdz ar apgrozījumu palielinājusies arī SIA “Averoja” peļņa, pēc nodokļu nomaksas sasniedzot 237,10 tūkst. EUR.

“2022. gada pirmais ceturksnis, ņemot vērā vispārējos ceļošanas ierobežojumus Eiropā un citviet pasaulē, bija salīdzinoši rāms, jo pieprasījums pēc biznesa braucieniem bija neliels, taču, sākoties otrajam ceturksnim, pieprasījuma apjoms strauji pieauga,” lasāms SIA “Averoja” vadības ziņojumā.

2023. gadā SIA “Averoja” prioritāte joprojām būs korporatīvo klientu segmentu attīstība, tāpat arī turpināsies iepriekš veiksmīgi uzsāktā dalība valsts iestāžu rīkotajos iepirkumos. “Raugoties uz 2023. gadu, uzņēmums apzinās, ka tas noteikti nebūs vieglāks kā iepriekšējie gadi. Turpinoties karadarbībai Ukrainā, pieprasījums ienākošā tūrisma segmentā nav atjaunojies, taču tas būtiski neietekmēs uzņēmuma potenciālo 2023. gada apgrozījumu,” norādījusi SIA “Averoja”.

Lursoft dati rāda, ka Sanitai Ruginai piederošā SIA “Averoja” 2022. gadā uzvarējusi teju 40 publisko iepirkumu konkursos.