Dobeles dzirnavniekam 9,4 milj. EUR vērta komercķīla

06.03.2023 06:37:00

Aizvadītajā piektdienā, 3. martā, jauna komercķīla reģistrēta AS “Dobeles dzirnavnieks”, liecina Lursoft pieejamie dati. 9,94 milj. EUR vērtā komercķīla nodrošina aizdevuma līguma izpildi. Jānorāda, ka komercķīlas ņēmējs ir AS “Swedbank”, kurai par labu graudu pārstrādes uzņēmums ieķīlājis savus krājumus, nemateriālos ieguldījumus, ķermeniskos pamatlīdzekļus, prasījuma tiesības, kā arī pajas, akcijas un obligācijas.

Lursoft izziņā redzams, ka šobrīd AS “Dobeles dzirnavnieks” kopumā reģistrētas 9 aktīvas komercķīlas.

Lai arī Covid-19 un ar to saistītie ierobežojumi turpināja nelabvēlīgi ietekmēt uzņēmējdarbību un ekonomisko attīstību valsts mērogā, AS “Dobeles dzirnavnieks” darbība 2021.gadā tā dēļ nav bijusi būtiski ietekmēta.

2021. gadā AS “Dobeles dzirnavnieks” atklāja jauno bio graudaugu pārslu ražotni un inovatīvu pastas ražotni. Tika nodota ekspluatācijā jauna noliktava, tādējādi palielinot gatavo preču uzglabāšanas jaudu. Iesniegtajā vadības ziņojumā AS “Dobeles dzirnavnieks” norādījis, ka 2021.gadā veiktas investīcijas kopējās infrastruktūras uzlabošanā, autoparka atjaunošanā un ražošanas tehnoloģisko procesu efektivizēšanā, kopējām investīcijām pērn veidojot 14,4 milj. EUR. 

Aizpagājušajā gadā AS “Dobeles dzirnavnieks” ražotnēs pārstrādāti 286 tūkst. t graudu, kas ir par 2 tūkst. t mazāk nekā 2020.gadā.

AS “Dobeles dzirnavnieks” apgrozījums 2021.gadā palielinājās līdz 172,07 milj. EUR, no tiem 65% veidoja eksports. Gada pārskatā publiskotā informācija rāda, ka 2021. gadā uzņēmums pēc nodokļu nomaksas nopelnīja 3,87 milj. EUR.