Lai arī "SĀRMI 4" apgrozījums audzis, peļņa bijusi mazāka

08.03.2023 08:24:00

Mājsaimniecības preču tirgotājs SIA “SĀRMI 4”, kas atpazīstams arī ar savu interneta veikalu tavatelpa.lv, 2022. gadā kāpinājis apgrozījumu līdz 3,26 milj. EUR. Gada laikā tas ir pieaugums par 7,7%, liecina Lursoft informācija, sasniedzot uzņēmuma pastāvēšanas vēsturē augstāko rezultātu.

Lai arī SIA “SĀRMI 4” apgrozījums audzis, tā peļņa pērn bijusi par 48% mazāka nekā gadu iepriekš. Tas saistīts ar būtisku preču piegādes izdevumu palielināšanos. “Transporta un loģistikas pakalpojumu izmaksas, salīdzinot ar 2021. gadu, pieaugušas par 40%, kas saistīts ar degvielas cenu kāpumu un vidējās darba samaksas pieaugumu nozarē,” norādīts SIA “SĀRMI 4” vadības ziņojumā. Pērn tirgotājs strādāja ar 146,05 tūkst. EUR peļņu pēc nodokļu nomaksas. Apgrozījuma pieaugumu tirgotājs pamato galvenokārt ar jaunu klientu piesaisti un cenu palielināšanu atsevišķām preču grupām.

SIA “SĀRMI 4” turpina darboties, attīstot vairumtirdzniecības piegādes un mazumtirdzniecības veikalu, kā arī īpašu uzmanību pievēršot interneta veikala attīstībai, lai tas būtu konkurētspējīgs un aktuāls, piedāvājot klientiem ērtu un kvalitatīvu pakalpojumu.

Lursoft dati rāda, ka SIA “SĀRMI 4” reģistrēts 1999.gadā un pieder Ivaram Sārmiņam. Pērn uzņēmumā strādāja 25 darbinieki.