Latvijas Finierim komercķīla par 58 milj. EUR

10.03.2023 06:23:00

Lursoft Klientu Portfeļa monitorings ziņo, ka jauna komercķīla reģistrēta AS “Latvijas Finieris”. Izziņas informācija liecina, ka komercķīlas ņēmējs ir Eiropas Investīciju Banka, savukārt prasījuma maksimālā summa – 58 milj. EUR. Kā parādnieks komercķīlas līgumā reģistrēts RSEZ SIA “VEREMS”.

Jānorāda, ka AS “Latvijas Finieris” ieķīlājis “Lignums” rūpnīcā esošās izejvielas, pamatmateriālus un palīgmateriālus, kā arī gatavos ražojumus un preces pārdošanai. Ieķīlāti arī komercķīlas devējam piederošie ķermeniskie pamatlīdzekļi kā lietu kopība uz ieķīlāšanas brīdi, kā arī lietu kopības nākamās sastāvdaļas, kas atrodas un turpmāk atradīsies “Lignums” rūpnīcā.

Lursoft izziņas dati rāda, ka šobrīd AS “Latvijas Finieris” reģistrētas četras aktīvas komercķīlas.

2021. gadā AS “Latvijas Finieris” apgrozījums sasniedza 253,29 milj. EUR, kas ir par 15% vairāk nekā gadu iepriekš, bet peļņa 12,06 milj. EUR pēc nodokļu nomaksas. Iesniegtajā vadības ziņojumā norādīts, ka aizpērn koncerns attīstībā ieguldījis 19,9 milj. EUR, no tiem 13,2 milj. EUR koncerna vadošajā uzņēmumā AS “Latvijas Finieris”. Tuvāko trīs gadu laikā Rīgā, Bolderājas rūpnieciskajā mezglā uzņēmums paredzējis uzsākt jaunas sintētisko sveķu rūpnīcas būvniecību.