"LYTAGRA" pērn sasniegusi tās darbības vēsturē augstāko apgrozījumu un peļņu

13.03.2023 06:47:00

AS “LYTAGRA” 2022. gadā turpināja īstenot jauno stratēģiju, ieņemot ievērojamu daļu tirgus lauksaimniecības tehnikas rezerves daļu, metāla un lauksaimniecības tehnikas tirdzniecībā Latvijā. Salīdzinot ar 2021. gadu, kad AS “LYTAGRA” apgrozīja 20,8 milj. EUR, pērn uzņēmuma apgrozījums kāpis par 25,13%, sasniedzot 26 milj. EUR. No aizvadītā gada apgrozījuma 11,91 milj. EUR veidoja ieņēmumi no lauksaimniecības tehnikas pārdošanas, 8,53 milj. EUR – ieņēmumi no lauksaimniecības tehnikas rezerves daļu pārdošanas.

 Iesniegtajā vadības ziņojumā norādīts, ka šogad AS “LYTAGRA” galvenā uzmanība tiks pievērsta nekustamā īpašuma sakārtošanai, pakalpojumu sniegšanas un apkalpošanas kvalitātes un profesionālo prasmju paaugstināšanai.

Pagājušo gadu AS “LYTAGRA” noslēgusi ar 1,79 milj. EUR peļņu pēc nodokļu nomaksas. Balstoties uz Lursoft Multi atskaites datiem, pērn AS “LYTAGRA” sasniegtais apgrozījums un peļņa bijusi augstākā visā uzņēmuma darbības vēsturē kopš tā dibināšanas 1991. gadā.

Jānorāda, ka AS “LYTAGRA” stratēģiskais investors un galvenais akcionārs ir lietuviešu AB “LYTAGRA”, kas kontrolē 99,66% uzņēmuma akciju. Lietuvas kompānija nākotnē plāno panākt Latvijas meitas uzņēmumam līdzvērtīgas pozīcijas gan pēc pārdotā apjoma, gan klientu lojalitātes un citiem rādītājiem, kādas tai ir Lietuvā.

Aizvadītajā gadā AS “LYTAGRA” bija darba devējs 73 darbiniekiem. Uzņēmumam šobrīd ir reģistrētas astoņas struktūrvienības.