Rīgas Stradiņa universitātes Stomatoloģijas institūta apgrozījums audzis līdz 25,79 milj. EUR

15.03.2023 06:25:00

SIA “Rīgas Stradiņa universitātes Stomatoloģijas institūts” 2022. gadā apgrozījis 25,79 milj. EUR, liecina Lursoft pieejamā gada pārskata dati. Finanšu gadu medicīnas iestāde noslēgusi ar 418,9 tūkst. EUR peļņu pēc nodokļu nomaksas.

Salīdzinot ar gadu iepriekš, pērn SIA “Rīgas Stradiņa universitātes Stomatoloģijas institūts” apgrozījums palielinājās par 15%. Pieaugums saistīts gan ar darbības paplašināšanu, kas tika pabeigta 2021. gada sākumā, gan cenu pieaugumu. SIA “Rīgas Stradiņa universitātes Stomatoloģijas institūts” peļņa, neskatoties uz apgrozījuma palielinājumu, bijusi mazāka nekā 2021. gadā. “Nenoteiktības dēļ, kas saistīta ar kara darbību Ukrainā, palielinājušās materiālu cenas un ēku uzturēšanas izmaksas, kas ietekmēja uzņēmuma finanšu rezultātu,” teikts SIA “Rīgas Stradiņa universitātes Stomatoloģijas institūts” vadības ziņojumā.

2023. gadā SIA “Rīgas Stradiņa universitātes Stomatoloģijas institūts” personāls plāno turpināt jauno tehnoloģiju apgūšanu stomatoloģijas nozarē un to ieviešanu institūtā, galvenokārt attīstot pacientu digitālo implantātu plānošanu un vadāmās implantoloģijas paplašināšanu, kā arī tūlītēju protezēšanu.

Pagājušajā gadā SIA “Rīgas Stradiņa universitātes Stomatoloģijas institūts” darbinieku skaits audzis līdz 469 strādājošajiem.