Maskavas namam jauns liegums

15.03.2023 06:43:00

AS “Maskavas kultūras un biznesa centrs-Maskavas nams” reģistrēts jauns liegums, informē Lursoft Klientu Portfeļa monitorings. Ar VID Nodokļu nomaksas veicināšanas pārvaldes 09.03.2023. lēmumu piemērots aizliegums AS “Maskavas kultūras un biznesa centrs-Maskavas nams” pieteikumu izpildei par reorganizācijas, likvidācijas, valdes locekļu izslēgšanu reģistrāciju komercreģistrā. Jānorāda, ka Maskavas namam jau kopš pagājušā gada septembra beigām bijis viens aktīvs VID piemērots liegums, kas nosaka aizliegumu komercķīlu reģistrācijai, pārjaunošanai un grozīšanai komercķīlu reģistrā. Lursoft pieejamā informācija gan liecina, ka AS “Maskavas kultūras un biznesa centrs-Maskavas nams” nav reģistrēta neviena komercķīla.

Marijas ielā 7, Rīgā esošajam AS “Maskavas kultūras un biznesa centrs-Maskavas nams” uz š.g. 10. martu bija reģistrēts 13,22 tūkst. EUR liels nodokļu parāds.

Lursoft AML izziņā redzams, ka gan Zemesgrāmatā, gan arī Uzņēmumu reģistrā pret AS “Maskavas kultūras un biznesa centrs-Maskavas nams” vērstas sankcijas, jo tā faktiskais kontrolētājs ir Krievijas Federācijas prezidents Vladimirs Putins.

Jānorāda, ka AS “Maskavas kultūras un biznesa centrs-Maskavas nams” juridiskajā adresē Marijas ielā 7 šobrīd reģistrētas kopumā 14 organizācijas un uzņēmumi. To vidū, piemēram, Krievu Biljarda federācija, Krievu Savienība Latvijā, Latvijas mazākumtautību biedrību apvienība “Sadraudzība” u.c.