"Sakret Plus" apgrozījums palielinājies līdz 3,16 milj. EUR

28.03.2023 06:44:00

Iesniegtajā vadības ziņojumā būvmaisījumu ražotājs SIA “Sakret Plus” skaidro, ka, sākot ar 2021. gada 4. ceturksni, būvniecības nozarē Latvijā bija vērojams kritums būvniecības apjomos. Tas bijis saistīts ar 2021. gada vidū iezīmētajām problēmām būvmateriālu loģistikas ķēdēs, ko bija izraisījis Covid-19. No 2022. gada sākuma galvenais būvniecības nozari bremzējošais faktors ir karadarbība Ukrainā, kas izraisīja strauji augošas energoresursu izmaksas, kas, savukārt, ietekmē celtniecības materiālu cenas. Neskatoties uz šiem sarežģījumiem, kas pārskata periodā saistīti ar karu Ukrainā un ar to saistīto ģeopolitisko risku, uzņēmuma apgrozījums pagājušajā gadā audzis, lai gan bija vērojams realizācijas apjoma samazinājums naturālajās vienībās.

Lietošanai gatavo būvmaisījumu ražotājs SIA “Sakret Plus” 2022. gadā palielinājis apgrozījumu līdz 3,16 milj. EUR, liecina Lursoft pieejamais gada pārskats. Salīdzinot ar gadu iepriekš, tas ir pieaugums par 18,86%. Uzņēmuma peļņa palielinājusies no 142,37 tūkst. EUR 2021. gadā līdz 162,39 tūkst. EUR pērn.

Ņemot vērā sarežģītos ekonomiskos apstākļus un būtisku cenu pieaugumu gan ražošanas izejvielām, gan energoresursiem, SIA “Sakret Plus” pagājušajā gadā savu darbību koncentrēja uz ražošanas procesu efektivizāciju un izmaksu optimizāciju. Uzņēmums 2022. gadā turpināja darbu pie jaunu produktu izstrādes, galveno akcentu vēršot esošās produkcijas iestrādes īpašību uzlabošanai un kvalitātes nodrošināšanai. Paralēli notiek darbs pie esošo receptūru optimizācijas.

Aizvadītajā gadā SIA “Sakret Plus” bija nodarbināti 22 darbinieki.

Ropažu novada Stopiņu pagastā reģistrētā SIA “Sakret Plus” pamatkapitāls ir 142,28 tūkst. EUR. Uzņēmuma patiesais labuma guvējs ir Māris Ķelpis.