No "ENTEC Norplast" apgrozījuma 92% veidojis eksports

28.03.2023 09:14:00

Stikla šķiedras izstrādājumu ražotājs SIA “ENTEC Norplast” 2022. gadā palielinājis apgrozījumu līdz 5,7 milj. EUR. Salīdzinot ar gadu iepriekš, tas ir pieaugums par teju 50%. Lursoft pieejamais gada pārskats rāda, ka augusi arī uzņēmuma peļņa, kas pēc nodokļu nomaksas sasniegusi 719,37 tūkst. EUR.

SIA “ENTEC Norplast” ražo laivas, kastes, bākas, zivju baseinus, tilta elementus un citus stikla šķiedras izstrādājumus. Uzņēmuma saražotā produkcija galvenokārt tiek eksportēta uz Norvēģiju, pērn 7,58% no kopējā apgrozījuma veidoja arī realizācija Latvijā. Aizvadītajā gadā uzņēmums turpinājis ieguldīt līdzekļus jaunu ražošanas pamatlīdzekļu iegādē, lai varētu ražot jaunu produkciju. Pērn iegādāti un rekonstruēti pamatlīdzekļi un ilgtermiņa ieguldījumi 60,88 tūkst. EUR vērtībā.

Šogad SIA “ENTEC Norplast” cer strādāt ar peļņu. “Ražošanas rādītājus iespējams palielināt, samazinot produkcijas pašizmaksu un ieviešot jaunas, modernākas tehnoloģijas. Uzņēmums pievērš lielu uzmanību produkcijas pašizmaksas samazināšanas iespējām, jaunu preču sortimenta ražošanas iespējām un kvalitatīvai izejvielu iegādei,” norādīts SIA “ENTEC Norplast” vadības ziņojumā.

Saldus novadā reģistrētais SIA “ENTEC Norplast” ir norvēģu kapitāla uzņēmums. Pērn tajā bija nodarbināti 53 darbinieki.