“Citrus Solutions” apgrozījums pērn teju dubultojies

05.04.2023 08:56:00

Strauju apgrozījuma un peļņas pieaugumu pagājušajā gadā piedzīvojis SIA “Citrus Solutions”, liecina Lursoft pieejamais gada pārskats. Pēc tam, kad 2021. gadā uzņēmums apgrozīja 29,23 milj. EUR, pērn tā apgrozījums audzis līdz 57,92 milj. EUR (+98%). 2022. gadu SIA “Citrus Solutions” noslēdzis ar 8,32 milj. EUR peļņu pēc nodokļu nomaksas (2021. gadā peļņa – 1,01 milj. EUR).

Iesniegtajā gada pārskatā SIA “Citrus Solutions” norādījis vairākus apjomīgus projektus, pie kuru realizācijas uzņēmums strādājis pagājušajā gadā, tostarp Latvijas-Baltkrievijas robežas 1. kārtas projektēšana, izbūve un aprīkošana, Latvijas Republikas Vēstniecības ēkas rekonstrukcija, biznesa centra Novira Plaza iekšējo inženiertīklu projektēšana un ierīkošana, Rail Baltica Rīgas dzelzceļa tilta, uzbēruma un Rīgas Centrālās dzelzceļa stacijas elektronisko sakaru tīklu projektēšana un būvniecība u.c.

SIA “Citrus Solutions” arī norādījis, ka, sakarā ar Krievijas izraisīto karu Ukrainā, tas 2022. gadā saskārās ar būtisku materiālu un cilvēkresursu izmaksu pieaugumu. Neskatoties uz to, uzņēmumam veiksmīgi izdevies neitralizēt šo ietekmi, noslēgtajos līgumos pielietojot paredzētos izmaksu indeksācijas mehānismus, kā arī fiksējot materiālu cenas.

2022. gadā SIA “Citrus Solutions” turpināja aktīvi strādāt pie savas konkurētspējas uzlabošanas, veicot darbinieku kompetenču attīstību vadības, projektu vadības un tehniskajās jomās. Uzņēmuma inženieri turpināja apgūt jaunas tehnoloģijas, veiksmīgi pielietojot tās klientu projektos. Būtisku uzsvaru uzņēmums lika uz digitālās projektēšanas un būvniecības tehnoloģiju ieviešanas.

Kapitālieguldījumu apjoms 2022. gadā sasniedza 0,654 milj. EUR, kas izmantoti ražošanas līdzekļu atjaunošanai un informācijas tehnoloģiju uzlabošanai.

Turpmākajos gados SIA “Citrus Solutions” izaugsme tiek saistīta ar ārējo klientu (ārpus “Tet” grupas) pasūtījumu iegūšanu un realizāciju gan Latvijā, gan Vācijā, kas būs uzņēmuma galvenā prioritāte. Jānorāda, ka pērn SIA “Citrus Solutions” uzvarējis konkursā par jaunā Liepājas cietuma būvniecību. Līgumcena – 125,8 milj. EUR.