"TAVEX" pagājušajā gadā ievērojams apgrozījuma kāpums un rekordpeļņa

11.04.2023 05:39:00

SIA “TAVEX” iesniegtajā gada pārskatā norādījis, ka pēdējo vairāk nekā desmit gadu periodā pērn novērots pasaulē augstākais pieprasījums pēc zelta. Galvenie iemesli augstajam pieprasījumam bija nekontrolējams inflācijas pieaugums, energoresursu tirgus krīze, recesijas sākums, karadarbība Ukrainā, kā arī ģeopolitiskās situācijas saspīlējums vairākos reģionos. “2022. gads bija veiksmīgs dārgmetālu tirdzniecības jomā. Investīciju zelta pārdošanas apjoms par kilogramu audzis par vairāk nekā 113%, salīdzinot ar iepriekšējo periodu. Straujš pārdošanas apjoma kāpums vērojams arī sudraba monētu un stieņu segmentā,” skaidro SIA “TAVEX”.

Aizvadītajā gadā SIA “TAVEX” apgrozījums bija 50,2 milj. EUR, kas ir par 126% vairāk nekā iepriekšējā periodā. Apgrozījuma pieaugums saistīts ar klientu pieprasījuma pieaugumu pēc zelta un sudraba, kā arī ar dārgmetālu biržas cenas svārstībām. Pārskata gadu uzņēmums noslēdza ar 1,59 milj. EUR peļņu pēc nodokļu nomaksas, kas ir augstākais rezultāts SIA “TAVEX” darbības vēsturē. 

Iesniegtajā vadības ziņojumā SIA “TAVEX” norādījis, ka tā galvenais nākamā gada mērķis ir attīstīt e-komercijas tirdzniecības kanālus gan Latvijā, gan Lietuvā. Tāpat arī uzņēmums plāno uzsākt klātienes klientu apkalpošanu Latgales reģionā, atverot jaunu struktūrvienību Daugavpilī. Pēc Lursoft pieejamās informācijas, SIA “TAVEX” šobrīd ir reģistrētas 10 aktīvas struktūrvienības, tostarp šī gada sākumā arī klientu apkalpošanas filiāle Daugavpilī. Pērn uzņēmumā bija nodarbināti 39 darbinieki. 
SIA “TAVEX” kapitāldaļu turētājs ir igauņu AS “Tavid”, savukārt patiesais labuma guvējs – Alar Tamming.