“AXON CABLE” apgrozījums pērn sasniedzis 35,5 milj. EUR

17.04.2023 06:43:00

Izolēto vadu un kabeļu savienojumu ražotājs  SIA “AXON CABLE” iesniegtajā vadības ziņojumā norādījis, ka 2022. gadā pēc Covid-19 visos tirgos bija vērojama atveseļošanās, jo īpaši 2. pusgadā, kad aktivitāte ievērojami pieauga. Iepriekšējos gados realizētās investīcijas sasniedza pilnu jaudu.

Lursoft pieejamais gada pārskats rāda, ka 2022. gadā SIA “AXON CABLE” apgrozījums sasniedza 35,5 milj. EUR, kas ir par 14,2% vairāk nekā gadu iepriekš. Pārskata gadu ražotājs noslēdzis ar 0,58 milj. EUR peļņu pēc nodokļu nomaksas.

2023. gadā prioritāte uzņēmumā tiks piešķirta ieguldījumiem, kas ļaus samazināt enerģijas cenu ietekmi. Turpināsies arī darbs pie SIA “AXON CABLE” darbības efektivitātes paaugstināšanas. 

Tiek prognozēts, ka, pateicoties gan esošo projektu papildu pieprasījumam, gan arī pateicoties jaunajiem projektiem, kas sagatavoti iepriekšējā gadā, 2023. gadā aktivitātes līmenis saglabāsies augsts.

Jānorāda, ka kabeļu un kabeļu savienojumu ražošanas nozarē SIA “AXON CABLE” nedarbojas kā atsevišķs tirgus dalībnieks, bet gan kā daļa no Axon Cable grupas. Ražošanas pieaugums uzņēmumā ir tieši saistīts ar Axon Cable Grupas pārdošanas rezultātiem.

Lursoft dati rāda, ka Daugavpilī reģistrētais SIA “AXON CABLE” aizvadītajā gadā bija darba devējs 696 darbiniekiem. Valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās uzņēmums 2022. gadā samaksājis 2,52 milj. EUR, bet iedzīvotāju ienākuma nodoklī – 0,83 milj. EUR.