Olimpiskajam sporta centram pērn zaudējumi

17.04.2023 08:47:00

SIA “Olimpiskais sporta centrs” iesniegtajā vadības ziņojumā norādījis, ka 2022. gads raksturojams kā pārmaiņām bagāts. “Uzņēmuma darbība un sniegtie pakalpojumi tika pielāgoti valstī noteiktajiem ierobežojumiem Covid-19 izplatības mazināšanai, bet pēc ierobežojumu atcelšanas uzņēmuma darbinieku komandas intensīva darba rezultātā ir izdevies pakāpeniski atjaunot kopējo pakalpojumu saņēmēju skaitu līdz līmenim, kāds tas bija 2020.gada sākumā pirms Covid-19, dažos segmentos to pat palielināt,” lasāms SIA “Olimpiskais sporta centrs” vadības ziņojumā.

Uzņēmums norādījis, ka 2022. gadā valstī notika straujš patēriņa cenu kāpums, kas būtiski ietekmēja arī SIA “Olimpiskais sporta centrs”. Vislielāko ietekmi uz uzņēmumu radīja straujais energoresursu cenu kāpums un darbaspēka izmaksu pieaugums, uz ko reaģējot SIA “Olimpiskais sporta centrs” bija spiests pārskatīt cenas, tās palielinot vidēji par 10-20%.

Gada laikā SIA “Olimpiskais sporta centrs” iespēju robežās pašu spēkiem, kā arī kopā ar ilgtermiņa sadarbības partneriem veicis uzlabojumus telpās – nomainīts manēžas sintētiskā laukuma segums, izveidots handbola laukums, kādreizējās vingrošanas zāles telpās izveidota pludmales volejbola zāle ar pieciem laukumiem, kā arī pilnībā nomainīts trenažieru zāles inventārs un iekārtojums, kā arī veikti uzlabojumi biroju ēkā.

Lursoft pieejamais gada pārskats rāda, ka 2022. gadā SIA “Olimpiskais sporta centrs” apgrozīja 3 milj. EUR, finanšu gadu noslēdzot ar 321,46 tūkst. EUR zaudējumiem (2021. gadā uzņēmums apgrozīja 2,7 milj. EUR un nopelnīja 744,74 tūkst. EUR). Aizvadītajā gadā SIA “Olimpiskais sporta centrs” apmeklējuši 956,4 tūkstoši apmeklētāju, no kuriem aptuveni ceturtā daļa apmeklējusi peldbaseinu kompleksu.

Ņemot vērā nestabilo situāciju energoresursu tirgū, SIA “Olimpiskais sporta centrs” pērn uzsācis darbu pie alternatīvu apkures veidu ieviešanas. Tāpat tiek turpināti energoefektivitātes uzlabošanas darbi, kas pastiprināti tiek veikti jau pēdējos četrus gadus un ir īpaši būtiski energoresursu cenu izmaiņu ietekmes mazināšanā.

Lursoft dati rāda, ka Latvijas Olimpiskajai komitejai piederošais SIA “Olimpiskais sporta centrs” pagājušajā gadā ar darba vietām nodrošināja 77 darbiniekus.