Pēc ievērojamā apgrozījuma krituma Covid-19 pandēmijas gados, Ķīpsalas peldbaseinam pērn jauns apgrozījuma rekords

18.04.2023 10:08:00

Pēc tam, kad 2021. gadā SIA “Ķīpsalas peldbaseins” strādāja ar 150,1 tūkst. EUR zaudējumiem, pagājušo gadu uzņēmums noslēdza ar pozitīvu darbības rezultātu jeb 73,03 tūkst. EUR peļņu. Lursoft Multi atskaites dati liecina, ka pēc tam, kad Covid-19 pandēmijas ietekmē SIA “Ķīpsalas peldbaseins”  apgrozījums būtiski saruka, pērn tas strauji audzis, sasniedzot jaunu rekordu. Ja vēl 2021. gadā SIA “Ķīpsalas peldbaseins” apgrozīja 466,09 tūkst. EUR, tad aizvadītajā gadā – jau 1,28 milj. EUR.

Savā finanšu pārskatā SIA “Ķīpsalas peldbaseins” atzīst, ka pēc 2022. gada beigām uzņēmuma aktualitāte aizvien ir energoresursu cenu tarifi, kuru būtisks samazinājums sagaidāms vien š.g. otrajā pusē. 2022. gadā pozitīvu SIA “Ķīpsalas peldbaseins” bilanci uzturējis vairākkārtējs uzņēmuma pakalpojumu cenu paaugstinājums, kā arī klientu vēlme izmantot pakalpojumus pēc pandēmijas gadu pārtraukuma, tostarp Rīgas Tehniskās universitātes studentu un darbinieku aktivitāte.

SIA “Ķīpsalas peldbaseins” turpinās strādāt pie energoefektivitātes paaugstināšanas, nomainot sporta zāļu ventilācijas iekārtu, renovējot apkures sistēmu, kā arī siltinot caursalstošās ārējās sienas trepju laidumos, tādā veidā samazinot energoresursu izmaksu.