Amatu "Ceļu pārvalde" valdē atstājis Edgars Leimanis

20.04.2023 08:57:00

Lursoft Klientu portfeļa monitorings ziņo par izmaiņām AS “Ceļu pārvalde” valdē. Dati liecina, ka valdes locekļa amatu atstājis Edgars Leimanis, līdz ar to šobrīd AS “Ceļu pārvalde” valde turpina darbu vienas amatpersonas sastāvā. Uzņēmuma valdes locekļa amatu turpina ieņemt Akpers Rzajevs. Viņš šajā amatā atrodas jau kopš 2013. gada, vienlaikus kopš 2007. gada ieņemot arī AS “Rīgas sanitārā transporta autobāze” valdes locekļa krēslu.

 Lursoft izziņas informācija liecina, ka AS “Ceļu pārvalde” valdes locekļa amatu Edgars Leimanis ieņēma kopš 2022. gada 28. oktobra. Šobrīd Edgaram Leimanim pieder divi uzņēmumi – SIA “D-431” un SIA “pcie” –, kuros viņš arī ieņem vadītāja amatus.

Lursoft dati rāda, ka AS “Ceļu pārvalde”, neskatoties uz to, ka tās apgrozījums 2021. gadā ievērojami audzis, sasniedzot 30,2 milj. EUR, aizpērn strādājusi ar 1,28 milj. EUR lieliem zaudējumiem.

Jaunākie dati liecina, ka 2022. gadā AS “Ceļu pārvalde” nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā samaksājusi 4,8 milj. EUR, tostarp 3,3 milj. EUR valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās un 1,6 milj. EUR iedzīvotāju ienākuma nodoklī. Salīdzinot ar citiem ceļu un maģistrāļu būvniecības nozarē reģistrētajiem uzņēmumiem, AS “Ceļu pārvalde” nodokļu iemaksas uz vienu strādājošo aizvadītajā gadā bijušas augstākas nekā nozarē vidēji.