"Caljan" šogad apgrozījuma pieaugumu neparedz

21.04.2023 08:53:00

Pacelšanas un pārvietošanas iekārtu ražotājs LSEZ SIA “Caljan” 2022. gadā palielinājis apgrozījumu līdz 63,66 milj. EUR. Salīdzinot ar gadu iepriekš, tas ir pieaugums par 41,77%. Šogad uzņēmums apgrozījuma pieaugumu neplāno. Lursoft pieejamais gada pārskats rāda, ka pagājušajā gadā palielinājusies arī “Caljan” peļņa, kas pēc nodokļu nomaksas sasniegusi 5,57 milj. EUR.

Pērn “Caljan” turpināja palielināt un attīstīt produkcijas klāstu. To plānots darīt arī nākotnē. Tāpat arī uzņēmums nepārtraukti turpinājis pilnveidoties kvalitātes un efektivitātes jomās, ieguldot līdzekļus arī modernajās tehnoloģijās un digitalizācijā.

Iesniegtajā vadības ziņojumā norādīts, ka 2022. gadā “Caljan” uzsāka jaunās ražotnes ēkas rekonstrukciju, kuru plānots pabeigt š.g. pirmajā pusē. Tas uzņēmumam ļaus turpmāk paplašināt piedāvāto pakalpojumu klāstu, ieviešot jaunus pakalpojumus.

Lursoft dati rāda, ka Liepājā reģistrētais LSEZ SIA “Caljan” pagājušajā gadā ar darba vietām nodrošināja 245 darbiniekus. Uzņēmums valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās 2022. gadā samaksājis 1,75 milj. EUR, bet iedzīvotāju ienākuma nodoklī – 0,85 milj. EUR.

LSEZ SIA “Caljan” ir dāņu kapitāla uzņēmums.