"Maiznīca Flora" liks lielu uzsvaru uz eksporta tirgu apgūšanu

24.04.2023 06:42:00

Lursoft Multi atskaites dati rāda, ka SIA “Maiznīca Flora” apgrozījums pērn turpinājis sarukt trešo gadu pēc kārtas. Uzņēmums 2022. gadā apgrozīja 3,15 milj. EUR, kas ir par 2,4% mazāk nekā gadu iepriekš. Pagājušajā gadā samazinājusies arī SIA “Maiznīca Flora” peļņa, kas sarukusi no 306,8 tūkst. EUR 2021. gadā līdz 195,85 tūkst. EUR pērn. Iesniegtajā vadības ziņojumā SIA “Maiznīca Flora” norādījusi, ka tās izaugsmi pagājušajā gadā apstādināja sekas Krievijas agresijai pret Ukrainu, kas radīja izejvielu un ļoti būtisku energoresursu cenu kāpumu.

Siguldas novadā reģistrētā SIA “Maiznīca Flora” pagājušajā gadā bija darba devējs 85 darbiniekiem. Uzņēmums nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā 2022. gadā samaksājis 921,52 tūkst. EUR.

“Uzņēmuma turpmākā attīstība lielā mērā atkarīga no gāzes un elektroenerģijas cenām, kā arī no iedzīvotāju pirktspējas, ko negatīvi ietekmējusi inflācija,” norādījusi SIA “Maiznīca Flora”. Uzņēmums apzinājis iespējas, kā padarīt ražošanas procesu vēl efektīvāku, tostarp samazinot energoresursu patēriņu. SIA “Maiznīca Flora” strādā pie alternatīvu un videi draudzīgu energoresursu izmantošanas izpētes, piemēram, saules paneļu uzstādīšanas.

Uzņēmums 2023. gadā turpinās darbu, lai stiprinātu savas pozīcijas Latvijas tirgū, taču arvien lielāks uzsvars tiks likts uz jaunu eksporta tirgu apgūšanu.

SIA “Maiznīca Flora” vienīgais kapitāldaļu turētājs ir Juris Zilgalvis.