"Latgales piens" turpinājis strādāt ar zaudējumiem

24.04.2023 07:01:00

AS “Latgales piens” otro gadu pēc kārtas strādājis ar zaudējumiem, liecina Lursoft Multi atskaites dati. Neskatoties uz to, ka AS “Latgales piens” apgrozījums 2022. gadā palielinājies par 41,6%, sasniedzot 14,33 tūkst. EUR, uzņēmuma zaudējumi palielinājušies līdz 310,9 tūkst. EUR.

Lursoft izziņas dati rāda, ka AS “Latgales piens”, kura patiesais labuma guvējs ir Jāzeps Šņepsts, 2022. gadā bija darba devējs 160 darbiniekiem. Piena pārstrādes uzņēmums VID administrētajos nodokļos pagājušajā gadā samaksājis 1,09 milj. EUR, tostarp 0,52 milj. EUR valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās un 0,18 milj. EUR iedzīvotāju ienākuma nodoklī.

Iesniegtajā vadības ziņojumā AS “Latgales piens” norādījis, ka uzņēmuma darbību negatīvi ietekmēja vairāki aspekti – gada laikā vairākkārt pieauga energoresursu (gāze, degviela, elektrība, ūdens), izejmateriālu (mazgāšanas līdzekļi, iepakojums) un izejvielu (piens, vājpiens) cena. Ņemot vērā pieaugošās ražošanas izmaksas, arī AS “Latgales piens” saviem klientiem un sadarbības partneriem gada laikā vairākas reizes paaugstināja saražotās produkcijas gala produktu cenas, bet lielai daļai tas nebija iespējams, jo bija spēkā iepriekš noslēgtie līgumi.

AS “Latgales piens” neatlaidīgi strādā pie jaunu iespēju izpētes ar Eiropas Savienības fondu projektiem saistītajos jautājumos starptautiskās konkurētspējas veicināšanai, meklē jaunus sadarbības partnerus un noieta tirgus. Viens no galvenajiem mērķiem AS “Latgales piens” attīstībā ir iekšējo vadības un kontroles procesu uzlabošana un pilnveide. Lielu vērību uzņēmums velta arī darba drošības un vides aizsardzības pasākumiem.