"Domše Latvija" ievērojams apgrozījuma pieaugums

27.04.2023 06:43:00

Papīrmalkas vairumtirgotājs SIA “Domše Latvija” laika periodā no 2022. gada 1. aprīļa līdz 2023. gada 31. martam apgrozījis 18,22 milj. EUR, liecina Lursoft pieejamais gada pārskats. Uzņēmums norādījis, ka tā ieņēmumi no papīrmalkas realizācijas bijuši par 12,4 milj. EUR lielāki nekā iepriekšējā pārskata gadā. Ieņēmumu pieaugumu ietekmējušas būtiski augstākas pārdošanas cenas.

Jānorāda, ka šajā periodā palielinājusies arī SIA “Domše Latvija” peļņa, kas sasniegusi 658,75 tūkst. EUR pēc nodokļu nomaksas. Gadu iepriekš uzņēmums nopelnīja 14,31 tūkst. EUR.

“Pārskata gadā pieprasījums pēc papīrmalkas bija liels. Kā viens no faktoriem, kas to būtiski ietekmēja, bija nepieciešamība pēc alternatīvajiem energoresursiem, kā arī stabils pieprasījums pēc celulozes,” teikts SIA “Domše Latvija” vadības ziņojumā. Uzņēmums norādījis, ka iepriekšējais gads iezīmējies arī ar strauju inflācijas pieaugumu, kā rezultātā palielinājās izmaksas visos posteņos.

2002. gadā reģistrētā SIA “Domše Latvija” kapitāldaļu turētājs ir zviedru Domsjo Fabriker Aktiebolag, liecina Lursoft izziņas dati. Aizvadītajā finanšu gadā uzņēmumā bija nodarbināti 8 darbinieki.