Latvijas tirgus pērn nodrošinājis 47% no "Bodybalt" kopējā apgrozījuma

28.04.2023 06:46:00

“The Body Shop” tirdzniecības zīmola un koncepcijas īpašnieka mazumtirdzniecības partneris SIA “Bodybalt” 2022. gadā apgrozījis 4,6 milj. EUR un pēc nodokļu nomaksas nopelnījis 7,19 tūkst. EUR. Lursoft Multi atskaites datos redzams, ka pagājušā gada apgrozījuma rezultāts ir augstākais pēdējo četrpadsmit gadu periodā. Jānorāda, ka 2008. gadā SIA “Bodybalt” apgrozīja 6,03 milj. EUR.

Šogad uzņēmuma darbības galvenais uzsvars tiks likts uz jaunā veikala koncepta “Workshop” ieviešanu, atkārtoti uzpildāmo produktu staciju uzstādīšanu, kā arī jauna interneta veikala izstrādi.

Pagājušā gada beigās SIA “Bodybalt” bija septiņi veikali. Tie visi atrodas Rīgas lielākajos tirdzniecības centros. 2004. gada novembrī SIA “Bodybalt” nodibināja arī filiāli Lietuvā, un uz aizvadītā gada beigām Lietuvā darbojās septiņi veikali – četri veikali Viļņā, divi veikali Kauņā, bet viens – Klaipēdā. Iesniegtajā vadības ziņojumā SIA “Bodybalt” norādījis, ka 2022. gadā tajā bija nodarbināti 70 darbinieki, no tiem 34 – Latvijā, 36 – Lietuvā. Latvijas tirgus uzņēmumam pērn nodrošinājis 47% no kopējā apgrozījuma.

SIA “Bodybalt” kapitāldaļu turētājs ir somu Bodim Port Oy, kam pieder franšīzes tiesības uz Somijas, Igaunijas, Latvijas un Lietuvas valstu teritorijām. Pagājušajā gadā “The Body Shop” preču tirgotājs SIA “Bodybalt” nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā samaksājis 581,02 tūkst. EUR, no tiem 171,63 tūkst. EUR valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās un 81,42 tūkst. EUR iedzīvotāju ienākuma nodoklī.