“Vision Express Baltija”plāno palielināt digitālo kanālu pārdošanas skaitu

02.05.2023 08:56:00

Optikas preču mazumtirgotājs SIA “Vision Express Baltija” 2022. gadā realizējis optiku projektu atjaunošanas, pārveides un izbūves darbus, tai skaitā veicot redzes pārbaudes tehnoloģiju atjaunošanu un jaunāko risinājumu ieviešanu tajos. “Pārskata gadā tika turpināta tālāka uzņēmuma biznesa modeļa pielāgošana pandēmijas un ģeopolitikas ietekmētajai pasaules ekonomikai, veicot būtiskas investīcijas digitālo risinājumu ieviešanā un efektivitātes celšanā,” teikts SIA “Vision Express Baltija” vadības ziņojumā. Lursoft pieejamais gada pārskats rāda, ka 2022. gadā SIA “Vision Express Baltija” apgrozījums palielinājies par 25,24%, sasniedzot 7,87 milj. EUR. Pārskata gadu uzņēmums noslēdzis ar 686,4 tūkst. EUR peļņu pēc nodokļu nomaksas.

SIA “Vision Express Baltija” turpmākie īsa un vidēja termiņa mērķi ir pielāgot uzņēmuma biznesa modeli Covid-19 un ģeopolitikas izmainītajai mazumtirdzniecības videi, palielinot digitālo kanālu pārdošanas skaitu un īpatsvaru, veidojot integrētu fiziskās un tiešsaistes tirdzniecības modeli, kas mijiedarbojas, izmantojot jaunākos tehnoloģiskos risinājumus, kā arī palielina efektivitāti un samazina izmaksas. SIA “Vision Express Baltija” strādā pie jaunu un inovatīvu redzes un dzirdes pārbaudes risinājumu ieviešanas un pie plašākas pakalpojumu nodrošināšanas saviem klientiem, izmantojot digitālos risinājumus. SIA “Vision Express Baltija” ilgtermiņa mērķis ir palielināt esošo tirgus daļu un saglabāt līdera pozīcijas nozarē.

Uzņēmuma tīklā Latvijā ietilpst 14 optikas veikali, tai skaitā 8 veikali Rīgā un pa vienam Daugavpilī, Liepājā, Ventspilī, Rēzeknē, Jūrmalā un Jelgavā. Pērn SIA “Vision Express Baltija” strādāja 142 darbinieki.

Uzņēmums plāno veikt optikas veikalu tīkla paplašināšanu, izskatot iespējas atvērt veikalus topošos perspektīvākajos tirdzniecības centros Rīgā un tās apkaimē, kā arī izskatot iespējas atvērt veikalus lielākajās reģionālajās pilsētās, kurās SIA “Vision Express Baltija” šobrīd vēl neveic saimniecisko darbību.

SIA “Vision Express Baltija” kapitālaļu turētājs ir SIA “OC VISION”, kuram vēl bez SIA “Vision Express Baltija” pieder arī SIAO “Optometrijas serviss”.