"EKJU" cer uz pieaugumu tirdzniecībai internetā

05.05.2023 05:52:00

Dārza mēbeļu un citu dārza interjera produktu ražotājs SIA “EKJU” aizvadījis sekmīgu 2022. gadu. “Sasniegti pārdošanas mērķi. Rentabilitātes bāzes mērķis tika sasniegts, tomēr labākiem rezultātiem traucēja izejvielu cenu svārstības un pieaugums, kā arī enerģijas izmaksu pieaugums,” iesniegtajā vadības ziņojumā norādījis SIA “EKJU”.

Lursoft pieejamais gada pārskats rāda, ka 2022. gadā SIA “EKJU” apgrozījums palielinājās līdz 22,2 milj. EUR, savukārt peļņa pēc nodokļu nomaksas veidoja 999 tūkst. EUR. Jānorāda, ka 1992. gadā reģistrētais SIA “EKJU” aizvadītajā gadā bija darba devējs 152 darbiniekiem.  Uzņēmums nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā pērn samaksājis 1,32 milj. EUR, no tiem 0,71 milj. EUR valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās un 0,34 milj. EUR iedzīvotāju ienākuma nodoklī.

“Tāpat kā visā uzņēmuma 31 gada pastāvēšanas vēsturē, arī šobrīd lielākais uzņēmum darbības izaicinājums ir ražošanas atkarība no sezonalitātes. Sakarā ar produkcijas specifiku, galvenais preču pieprasījums ir kalendārā gada pirmajos piecos mēnešos, līdz ar to gada otrajā pusē ražošana galvenokārt notiek, lai papildinātu noliktavas un veicot papildu pasūtījumus,” norādījis SIA “EKJU”. Šī gada sezonā uzņēmuma darbības galvenais uzsvars tiks likts uz jaunu klientu piesaisti un ražošanas efektivitātes paaugstināšanu. “Izveidosim būvniecībai paredzēto materiālu ražošanas un tirdzniecības vietu. Sagaidām, ka turpināsies pieaugums tirdzniecībai internetā,” norādījis SIA “EKJU”.

Cēsu novada Ieriķos reģistrētā SIA “EKJU” patiesie labuma guvēji ir Anrijs Aumalis, Māris Danieks un Laura Galzone.