DPD Latvija: Pērn samazinājies e-komercijas temps, kā arī kopējais sūtījumu apjoms

08.05.2023 06:46:00

Aizvadītajā gadā SIA “DPD Latvija” apgrozījis 28,72 milj. EUR, liecina Lursoft pieejamais gada pārskats. Salīdzinot ar 2021. gadu, kad uzņēmumam izdevās apgrozījumu palielināt par vairāk nekā 25%, pērn tas bijis par 2% mazāks. “2021. gadā novērotais sūtījumu apjoma pieaugums un pozitīvais pircēju noskaņojums, kā arī ģeopolitisko izmaiņu rezultātā, 2022. gada garumā piedzīvota strauja lejupslīde. To pavadīja gan augstākie inflācijas rādītāji, gan energoresursu izmaksu pieaugums. Neskatoties uz negatīviem ārējo apstākļu radītajiem izaicinājumiem, kuru dēļ sūtījumu apjoms samazinājās par aptuveni 12%, uzņēmumam izdevās nodrošināt peļņas pieaugumu 2% apmērā, salīdzinot ar 2021. gadu,” teikts SIA “DPD Latvija” vadības ziņojumā. Pērn SIA “DPD Latvija” peļņa pēc nodokļu nomaksas sasniedza 1,7 milj. EUR. Pozitīvos peļņas rādītājus uzņēmumam izdevies sasniegt pateicoties veiksmīgai izmaksu kontrolei, darbības efektivitātes paaugstināšanai, tostarp arī procesu automatizācijai.

Uzņēmums iesniegtajā vadības ziņojumā norādījis, ka līdz ar Covid-19 ierobežojumu atcelšanu samazinājās e-komercijas tempi, kā arī kopējie sūtījumu apjomi. “Pretēji 2021. gada rezultātiem, B2C apjomi piedzīvoja kritumu par 20%, savukārt C2C apjomi saglabājās 2021. gada līmenī,” norādījis SIA “DPD Latvija”.

2022. gadā SIA “DPD Latvija” turpināja darbu pie papildu investīcijām infrastruktūras attīstībā, uzstādot un paplašinot vairāk nekā 40 automatizētos sūtījumu saņemšanas terminālus. Papildu tam uzņēmums arī turpināja darbu pie savas ilgtspējīgas biznesa attīstības stratēģijas īstenošanas, investējot elektrotransporta līdzekļu uzlādes infrastruktūras izveidē.

Lursoft izziņas dati rāda, ka 2022. gadā SIA “DPD Latvija” ar darba vietām nodrošināja 228 darbiniekus, kopumā valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās samaksājot 1,54 milj. EUR, bet iedzīvotāju ienākuma nodoklī – 0,79 milj. EUR.