"Clean R" apgrozījums sasniedzis 48,68 milj. EUR

18.05.2023 06:31:00

Atkritumu apsaimniekošanas uzņēmums SIA “Clean R” 2022. gadā apgrozījis 48,68 milj. EUR, pēc nodokļu nomaksas gūstot 4,83 milj. EUR peļņu. Salīdzinot ar gadu iepriekš, pērn audzis gan SIA “Clean R” apgrozījums, gan arī peļņa.

Lursoft dati rāda, ka 2004. gadā reģistrētais SIA “Clean R” pērn nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā samaksājis 8,42 milj. EUR, no tiem 3,32 milj. EUR – valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās un 1,66 milj. EUR – iedzīvotāju ienākuma nodoklī. Uzņēmumā aizvadītajā gadā strādāja 610 darbinieki.

Aizvadītajā gadā SIA “Clean R” aktīvi piedalījās pašvaldību un citu pasūtītāju izsludinātajos iepirkumos par sadzīves atkritumu un būvgružu, būvniecības atkritumu apsaimniekošanas un teritoriju uzkopšanas pakalpojumu sniegšanu.

Lursoft pieejamā informācija rāda, ka 2022. gadā SIA “Clean R” uzvarējis divpadsmit iepirkumu konkursos. No tiem lielākais bijis Rēzeknes valstspilsētas pašvaldības izsludinātais 2,55 milj. EUR vērtais konkurss par Rēzeknes koplietošanas teritoriju apsaimniekošanu un uzturēšanu.

“2022. gada otrajā pusē tika pieņemts lēmums reorganizēt uzņēmumu un dažus tā darbības veidus izdalīt atsevišķos uzņēmumos, tādējādi veicinot katra biznesa straujāku attīstību un ilgtspēju,” teikts SIA “Clean R” vadības ziņojumā. Pēc veiktās reorganizācijas SIA “Clean R” nodarbojas ar visa veida sadzīves atkritumu apsaimniekošanu un vides produktu tirdzniecību. Būvgružu, būvniecības atkritumu savākšanas un šķirošanas, kā arī otrreizējo materiālu apsaimniekošana un šķirošana nodalīta atsevišķā uzņēmumā SIA “CleanR Verso”, savukārt teritoriju apsaimniekošanas un uzturēšanas bizness nodots SIA “Vizii Urban”.

Pagājušajā gadā SIA “Clean R” turpināja nodrošināt sadzīves atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumus divās zonās Rīgā (Centrs un Latgales priekšpilsēta, kā arī Kurzemes priekšpilsēta), kā arī vairākās Pierīgas novadu teritorijās, Jūrmalā, daļā Jelgavas, Krāslavas, Dienvidkurzemes, Preiļu, Ludzas novadu teritorijās. 2022. gadā uzvarēts iepirkumos un iegūtas tiesības par sadzīves atkritumu apsaimniekošanas pakalpojuma nodrošināšanu Krāslavas novada Dagdā un Dagdas pagastu apvienības teritorijā.

Turpinot darbību 2023. gadā, uzņēmums pēc reorganizācijas turpinās fokusēties uz ilgtspējīgu un videi draudzīgu risinājumu ieviešanu sadzīves atkritumu apsaimniekošanas pakalpojuma sniegšanā, kā arī turpinās attīstīt dažādu dalīti vāktu atkritumu veidu, piemēram, tekstila, infrastruktūru.