Aiziešana no Krievijas tirgus atstājusi ievērojamu ietekmi uz “Kinetics Nail Systems” apgrozījumu

18.05.2023 09:22:00

SIA “Kinetics Nail Systems” aizvadītajā gadā strādājis ar apgrozījuma un peļņas kritumu, rāda Lursoft pieejamais gada pārskats. Salīdzinot ar gadu iepriekš, uzņēmuma apgrozījums samazinājies par 18,53%, sarūkot līdz 8,74 milj. EUR, savukārt peļņa samazinājusies no 1,22 milj. EUR līdz 0,05 milj. EUR pērn.

SIA “Kinetics Nail Systems” ir viens no nedaudzajiem želejlaku ražotājiem Eiropas Savienībā, kas veiksmīgi konkurē arī ar Ķīnas un ASV ražotājiem.

Iesniegtajā gada pārskatā SIA “Kinetics Nail Systems” norādījis, ka straujais apgrozījuma kritums bija prognozējams un saistīts ar Krievijas plaša mēroga iebrukumu Ukrainā. Tā rezultātā SIA “Kinetics Nail Systems” valde pieņēma lēmumu pārtraukt darbību Krievijā, līdz ar to zaudējot 17% no sava apgrozījuma.  Papildu faktors, kas ietekmēja apgrozījuma kriumu, bija kontraktražošanas klienti, kuri Covid-19 pandēmijas laikā piedzīvoja strauju izaugsmi mājas lietotāju tirgū, taču līdz ar pandēmijas beigām pirkumi samazinājās, jo lietotāji atgriezās salonos.

SIA “Kinetics Nail Systems” mērķis 2023. gadā ir atgriezties pie 10 milj. EUR apgrozījuma, turpinot attīstību abos pamatdarbības virzienos – Kinetics zīmola tirdzniecībā un kontrakta ražošanā. Sava zīmola izaugsmei uzņēmums turpinās attīstīt tiešos pārdošanas kanālus, Lietuvā un Latvijā turpinot veidot savu aģentu tīklu, savukārt 10 fokusa valstīs, no kurām nozīmīgākās ir Itālija un Spānija, SIA “Kinetics Nail Systems” palīdzēs distributoriem attīstīt viņu tiešos pārdošanas tīklus.

Šogad SIA “Kinetics Nail Systems” plāno noslēgt zemes iegādes darījumu jaunās ražotnes celtniecībai, kā arī pabeigt jaunās ražotnes būvprojektu.

Lursoft dati rāda, ka SIA “Kinetics Nail Systems” patiesais labuma guvējs ir Andžejs Steclavs. Uzņēmējam patiesā labuma guvēja statuss bez SIA “Kinetics Nail Systems” reģistrēts vēl četros uzņēmumos.