"Silvanols" apgrozījums audzis par 57,47%

20.05.2023 07:31:00

Uztura bagātinātāju ražotājs SIA “Silvanols” aizvadītajā gadā demonstrējis pārliecinošu sniegumu, kas atspoguļo uzņēmuma spēju adaptēties notiekošajam globālajos tirgos, kā arī spēju rast efektīgus risinājumus. Salīdzinot ar 2021. gadu, kad SIA “Silvanols” apgrozīja 3,24 milj. EUR, pērn uzņēmuma apgrozījums audzis par 57,47%, sasniedzot 5,1 milj. EUR. Līdz ar apgrozījumu augusi arī peļņa, kas pieaugusi līdz 306,34 tūkst. EUR pēc nodokļu nomaksas.

Uzņēmums pagājušajā gadā strādāja pie tirgus izpētes un jaunu produktu izstrādes, turpinot Baltijas tirgū reģistrēt vairākus produktus. Jānorāda, ka SIA “Silvanols” strauji attīstās arī e-komercijā, attīstot alternatīvus produktu izplatīšanas kanālus.

Uzņēmums ik gadu investē izpētes un attīstības izmaksās. Pagājušajā gadā SIA “Silvanols” izpētē un attīstībā investējis 85 tūkst. EUR. Jānorāda, ka 2022. gadā SIA “Silvanols” veica ieguldījumus arī jaunu iekārtu iegādē, kas būtiski palīdzējis veicināt efektivitāti un uzņēmuma rīcības ātrumu, esot būtiskam solim procesu modernizācijā. Pārskata gadā SIA “Silvanols” uzsāka jaunas formas produkta ražošanu, kur ārpakalpojuma ražošana tika aizstāta ar procesa vadību uzņēmuma iekšienē. Jaunā iekārta ļauj standartizēt procesu un kāpināt ražošanas jaudas. Ražošanas procesu automatizācija ļaus SIA “Silvanols” būt vēl elastīgākai un konkurētspējīgākai ne tikai pašmāju tirgū, bet pavērs arī durvis lielajiem eksporta tirgiem, kur noteicošais ir tieši produkta apjoms. Šogad uzņēmums plāno palielināt apgrozījumu gan vietējā, gan arī eksporta tirgū.

AS “Olainfarm” piederošais SIA “Silvanols” 2022. gadā bija darba devējs 54 darbiniekiem. Lursoft pieejamā informācija rāda, ka uzņēmums nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā pērn samaksājis 530,59 tūkst. EUR, no tiem 349,27 tūkst. EUR veidoja valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas un 160,12 tūkst. EUR – iedzīvotāju ienākuma nodoklis.